Tunnisteet

7/11 (1) aamu (1) aamulenkki (5) aamupala (1) aircraft (1) american airlines (1) amerikka (1) Antti Heikkilä (2) arki (1) asics DS trainer 17 (1) Asics Gel Kinsei 4 (2) Atkins (2) auringonkukka (1) aviation (1) baby (2) bagels (1) baletti (3) bangkok (1) bataatti (1) bb-voide (1) Ben ja Jerry (1) bon jovi (3) boy (1) Brooklyn Cafe (2) Bryant Park (1) cakepops (1) Central Park (1) clinique (1) clinique all about eyes (1) coca cola zero (2) coffeeshop (1) cola zero cherry (1) crossing (1) cupcake (1) dad (1) Design District (1) diabetes (1) duunipaikka (2) elämä (10) family (1) father (1) fillari (1) Fitness Expo (1) fitnesstukku (1) flying (1) FootBalance (2) fox racing (1) gluteeniton (1) golf (1) Gotye (1) hampurilainen (1) helsinki (3) helsinki midnight run (6) helsinki-vantaa (1) hera (1) herbalife (1) hiilarit (1) hirssipuuro (1) hyvinvointikartoitus (2) Instagram (1) iPad (1) iPhone (1) isyys (1) isä (3) joulu (1) joulupiparit (1) juhannus (1) juokseminen (9) juoksukengät (1) jäätelö (1) kaalikääryle (1) Kahvila Soppi (1) kakkutikut (1) Kenwood kMix (1) Kesä (10) kesäloma (7) kesäsade (1) kirsikankukkia (1) kirsikkatomaatti (2) koti (7) kuntosali (1) kuppikakku (12) lapset (1) lapsi (2) lastenvaatteet (1) lastenvaatteet. Bon Jovi (1) leivonta (9) lenkkismoothie (1) lentokone (2) liikunta (3) Loréal (1) los angeles (1) Magnolia (1) Magnolia Bakery (2) Make Up For Ever (1) Make Up For Ever foundation (1) Make Up For Ever powder (1) matkustaminen (6) MeAndI (3) meikit (1) meikkivoide (1) meri (1) metsä (1) mietelmiä (6) mikki (1) minni (1) motivaatio (1) mummu (1) musavideo (16) Muscovadosokeri (1) musiikki (2) mäkijuoksu (1) Natures Best (1) new born (1) new york (11) newborn (1) onnellisuus (1) Pan Am (1) Pearl Izumi (1) pelko (1) perhe (4) Petit Stellou (1) pictures (2) Pinterest (1) poika (1) Porvoo (1) proteiini (3) proteiinijauhe (1) proteiinipatukka (1) Punavuori (1) punttitreeni (1) pyöräily (1) pyöräilyvarusteet (1) quinoa (1) rakkaus (7) Ralph Lauren (1) raskaus (5) ravinto (4) Ravintolapäivä (2) redvelvet (1) Roan Marita (1) rohkeus (1) ruoka (16) Ruokapuoti LUMO (1) ruokataivas (2) ruokavalio (1) ruokaöljy (2) Sakari Orava; (1) san francisco (1) shimano (1) sirpaleet (1) sisustus (2) Skip Hop (1) Snutten (1) Sobea (1) sokerittomat herkut (1) Specialized (1) Starbucks (1) stressi (1) suklaata (1) suuntoM4 (1) sykemittari (1) sämpylät (3) talvi (1) Teddykompaniet (1) terveys (8) thaimaa (1) Times Square (1) toivo (1) Tommy Hilfiger (1) treeni (1) tukholma (1) ukkonen (2) unelmat (1) uni (1) urheilu (2) usko (1) uupumus (1) uusi koti (1) vadelma (1) Valmarin (1) Vanha Rauma (1) vanhemmuus (2) vapaapäivä (1) vastasyntynyt (1) vatsa (1) vauva (9) vauvanvaatteet (3) vesi (1) VHH (5) väsymys (1) ystävä (4) äiti (5) äitienpäivä (1) äitiys (2)

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Dream To Be Fit !

Mun kesäkunto 2o11!! ;o)

En voi kyllä mitenkään tarpeeksi koskaan korostaa terveyttä, itsestä huolehtimista, liikunnan  ja oikeanlaisen ravinnon tärkeyttä ja riittävää unta! Niiden kaikkien tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Ne kaikki ehkäisevät turhilta sairauksilta, masennukselta ja ennen kaikkea lihomiselta. Lista sairauksista, joita liikunta ja hyvät elintavat ehkäisevät, on pitkä. Samalla kun liikunta ehkäisee ja hoitaa kehon ja mielen terveyttä, se parantaa elämänlaatua psyykkisen hyvinvoinnin ja ja paremman terveyden myötä. Liikunta tuottaa myös iloa ja nautintoa!

On epäterveellistä harrastaa liian vähän liikuntaa. Siinä tekee vain karhunpalveluksen itselleen. Aikuisilla kevyempikin liikunta ylläpitää terveyttä ja kuntoa, kunhan se on päivittäistä, kestää kerrallaan vähintään 30minuuttia ja aiheuttaa hengästymistä ja hikoilua. Kevyempää liikuntaa voi koota päivänmittaan ns. hyötyliikunnasta kuten duuniin pyöräilystä, puutarhatöistä, siivouksesta ja kävelystä.

Lihaskunto ja hapenottokyky taas tarvitsee hieman kovempitasoista liikuntaa. Raskaampaa liikuntaa tulisi harrastaa vähintään kolmena päivänä viikossa 20minuuttia kerrallaan. Jos tarkastelee asiaa painonhallinnan näkökulmasta niin liikuntaa tarvittaisiin päivässä noin tunnin verran. Jokaisella ihmisellä on oma ja erilainen lähtötasonsa ja huippunsa, joten vain kokeilemalla voi löytää itselleen sopivan elämäntyylin.

Tämä kaikki on elämänmittainen haaste ja projekti ja palkinnoksi se antaa hyvän mielen ja terveyden, mahtavan ja kevyemmän olon, paremman itsetunnon ja huikean onnistumisen tunteen! Huulilta pääsee melkein huomaamatta ääneen itselleen: HYVÄ MINÄ !!

Kun intohimo liikuntaan kasvaa, on kohtuus myös siinä tärkeää. Terveysetujen lisäksi treenaajalla kasvaa myös riskit loukkaantua. On muistettava, että liikunnan ja laadukkaan ravinnon sekä hyvän unen lisäksi yhtä tärkeää on lepo. Silloin elimistö palautuu liikunnan aiheuttamasta rasituksesta ja kasvattaa lihaksia.

Liikunta jaetaan muutamaan eri osaan. Terveysliikunnalla tarkoitetaan kaikenlaista fyysistä aktiivisuutta, joka tähtää terveyttä edistäviin ja ylläpitäviin vaikutuksiin ilman intensiivisen liikunnan aiheuttamia riskejä. Terveysliikunta jaetaan vielä arki-hyötyliikuntaan ja kuntoliikuntaan. Kuntoliikunta poikkeaa arkiliikunnasta tavoitteellisuutensa perusteella. Sitä harrastetaan fyysisen kunnon kasvamisen ja ylläpitämisen parantamiseksi. Kuntoliikunta harjoittaa arkiliikuntaa tavoittehakuisemmin hengitys- ja verenkiertoelimistöäja tuki- ja liikuntaelimistöä. Kuntoliikuntaa on esimerkiksi sauvakävely, juokseminen, hiihto, uinti, hölkkä tai jumppa. Neljäs liikuntamuoto onkin sitten jo huippu-urheilua. Minä henkilökohtaisesti lukeudun kuntoliikunnan ryhmään.

Kyllähän niitä onnistumisia ja lihaksia on tullut jo kerättyä tässä kevään aikana, mutta ainahan voisi saavuttaa enemmän. ;o) Elämä on paljon helpompaa kun on aamuisin tyytyväinen itseensä kun katsoo peilistä. Elämä on niin paljon helpomaa kun on terve ja on hyvä olla. Kun juo vettä, syö puhdasta, hyvää ja tavallista ruokaa ja tekee sen enimmäkseen itse, voi huomata miten keho kiittää lämpimästi. Se antaa sinulle voimaa urheilla enemmän, tehdä työtä jaksavammin. Muista kiittää sitä takaisin nukkumalla ja lepäämällä tarpeeksi. Tällöin olette tasapainossa keskenänne kun kuuntelette toisianne. Ja naisille haluaisin vielä sanoa, että ei ole parempaa tapaa hävittää ällöttävän lällyvää selluliittiä kuin elämällä suurimman osan ajasta terveellisesi, hyvin ja lempeästi. Samalla saan kauniin ja kuultavan, sileän ihon ja erityisesti kasvojen iho kaunistuu. Hiukset ja kynnet voivat paremmin. Onhan niissä jo syytä naiselle voida paljon paremmin ja kun kaikesta tuosta pääsee nauttimaan niin ei halua koskaan enää palata entiseen! Onhan mäkkäri jä jätski välillä törrrkeen hyvää, mutta einekset voisi kyllä jättää suosiolla kaupan hyllyyn mätänemään. Niitä ei tarvita kuin ihan äärimmäisessä hädässä. Paitsi, että ne eivät mätäne koskaan sinne kaupanhyllyyn, niin monta e-koodia niistä löytyy. Ethän tankkaa autoosikaan väärää polttoainetta niin miksi tekisit niin kehollesi? Pidä itsestäsi hyvää huolta niin sinusta on enemmän ja pidempään iloa itsellesi ja lähimmäisillesi.

En ala luennoimaan ravinnosta sen tarkemmin, ainakaan nyt, koska se on ikuisuusprojekti ja voisin kirjoittaa siitä sata sivua heittämällä. Jokaiselle ihmiselle löytyy oma tapa syödä ja kuluttaa ja sitä ei voi tietää muuten kuin opettelemalla itselleen sopivan ruokavalion. Se on aikaavievää puuhaa, mutta hyvin palkitsevaa. Oikealla ruokavaliolla voi liikunnan tavoin pelastua monilta sairauksilta ja parantaa monia jo alkaneita sairauksia. Tavallinen kotitekoinen ja monipuolinen ruoka, sellainen josta huomaa saavansa itselleen hyvän ja energisen olon, on juuri oikea ruokavalio sinulle. Jokaiselle sopii omat määrät hiilihydraattia, proteiinia sekä rasvoja. Riippuen elämän sen hetkisistä tarkoitusperistä. Ihan ehdoton kieltäytyjä ei kannata olla minkään suhteen, koska pian huomaat, että olet saanut kyseisestä ruoka-aineesta vihollisen. Vääränlainen ja hyvin epäterveellinen ruoka altistaa monille sairauksille ja vähäisen liikunnan kanssa heikentää terveyttäsi merkittävästi.

Vesi on myös tärkeä aine elimistölle, sillä sen toiminnot tapahtuvat vesiliuoksessa. Lihakset koostuvat proteiineista, jotka näyttelevät tärkeää roolia erityisesti sairaudesta toipumisessa, mutta myös liikunnassa. Rasva toimii elimistössä lämpöeristeenä ja energiavarastona. Hiilihydraateista tärkein on glukoosi sekä glykokeeni, jotka normaalisti toimivat energianlähteinä. Myös proteiinit toimittavat samaa virkaa jossain määrin.

Kuuntele siis kehoasi kaikilla näillä alueilla ja ole sille hyvä ja hellä. Hämmästyt mitä tulet saamaan palkinnoksi! Ja varoituksen sana; siihen hyvänolontunteeseen jää koukkuun! :D

Matkalla näkyvimpiin ja kauniisiin lihaksiin siis ei ole oikotietä. Vain hyvällä ravinnolla ja oikealla määrällä proteiinia ja muita ravintoaineita, treenaamisella (lihas & aerobinen) ja sopivalla painolla voi saada haaveistaan totta! Ylimääräistä rasvaa navan ympärillä ei siis tässä projektissa tarvita!

Tämän viikon urheilusaldo muuten noin 9h! Sisältäen balettia, lihaskuntojumppaa, pyöräilyä sekä tietysti paljon juoksemista. Ja huomenna on lepopäivä, koska olen lennossa 10h!! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti