Tunnisteet

7/11 (1) aamu (1) aamulenkki (5) aamupala (1) aircraft (1) american airlines (1) amerikka (1) Antti Heikkilä (2) arki (1) asics DS trainer 17 (1) Asics Gel Kinsei 4 (2) Atkins (2) auringonkukka (1) aviation (1) baby (2) bagels (1) baletti (3) bangkok (1) bataatti (1) bb-voide (1) Ben ja Jerry (1) bon jovi (3) boy (1) Brooklyn Cafe (2) Bryant Park (1) cakepops (1) Central Park (1) clinique (1) clinique all about eyes (1) coca cola zero (2) coffeeshop (1) cola zero cherry (1) crossing (1) cupcake (1) dad (1) Design District (1) diabetes (1) duunipaikka (2) elämä (10) family (1) father (1) fillari (1) Fitness Expo (1) fitnesstukku (1) flying (1) FootBalance (2) fox racing (1) gluteeniton (1) golf (1) Gotye (1) hampurilainen (1) helsinki (3) helsinki midnight run (6) helsinki-vantaa (1) hera (1) herbalife (1) hiilarit (1) hirssipuuro (1) hyvinvointikartoitus (2) Instagram (1) iPad (1) iPhone (1) isyys (1) isä (3) joulu (1) joulupiparit (1) juhannus (1) juokseminen (9) juoksukengät (1) jäätelö (1) kaalikääryle (1) Kahvila Soppi (1) kakkutikut (1) Kenwood kMix (1) Kesä (10) kesäloma (7) kesäsade (1) kirsikankukkia (1) kirsikkatomaatti (2) koti (7) kuntosali (1) kuppikakku (12) lapset (1) lapsi (2) lastenvaatteet (1) lastenvaatteet. Bon Jovi (1) leivonta (9) lenkkismoothie (1) lentokone (2) liikunta (3) Loréal (1) los angeles (1) Magnolia (1) Magnolia Bakery (2) Make Up For Ever (1) Make Up For Ever foundation (1) Make Up For Ever powder (1) matkustaminen (6) MeAndI (3) meikit (1) meikkivoide (1) meri (1) metsä (1) mietelmiä (6) mikki (1) minni (1) motivaatio (1) mummu (1) musavideo (16) Muscovadosokeri (1) musiikki (2) mäkijuoksu (1) Natures Best (1) new born (1) new york (11) newborn (1) onnellisuus (1) Pan Am (1) Pearl Izumi (1) pelko (1) perhe (4) Petit Stellou (1) pictures (2) Pinterest (1) poika (1) Porvoo (1) proteiini (3) proteiinijauhe (1) proteiinipatukka (1) Punavuori (1) punttitreeni (1) pyöräily (1) pyöräilyvarusteet (1) quinoa (1) rakkaus (7) Ralph Lauren (1) raskaus (5) ravinto (4) Ravintolapäivä (2) redvelvet (1) Roan Marita (1) rohkeus (1) ruoka (16) Ruokapuoti LUMO (1) ruokataivas (2) ruokavalio (1) ruokaöljy (2) Sakari Orava; (1) san francisco (1) shimano (1) sirpaleet (1) sisustus (2) Skip Hop (1) Snutten (1) Sobea (1) sokerittomat herkut (1) Specialized (1) Starbucks (1) stressi (1) suklaata (1) suuntoM4 (1) sykemittari (1) sämpylät (3) talvi (1) Teddykompaniet (1) terveys (8) thaimaa (1) Times Square (1) toivo (1) Tommy Hilfiger (1) treeni (1) tukholma (1) ukkonen (2) unelmat (1) uni (1) urheilu (2) usko (1) uupumus (1) uusi koti (1) vadelma (1) Valmarin (1) Vanha Rauma (1) vanhemmuus (2) vapaapäivä (1) vastasyntynyt (1) vatsa (1) vauva (9) vauvanvaatteet (3) vesi (1) VHH (5) väsymys (1) ystävä (4) äiti (5) äitienpäivä (1) äitiys (2)

perjantai 10. kesäkuuta 2011

From planespotting via travelling to happiness .


Mun yksi ihan lempipuuhaa on kyllä koneiden bongailu. Eilen istuskeltiin Lemminkäisen kalliolla ja otettiin aurinkoa ja katseltiin nousevia koneita. Ei voi olla mahtavampaa kuin nauttia auringosta ja katsella koneita. Noh ehkä rannalla, jossa voisi ottaa aurinkoa ja bongailla koneita. ;o) Se fiilis, joka tulee kun kone nousee siivilleen ja kiipeää taivaalle, on vaan sanoin kuvailematon. Sitä ei osaa selitää eikä sitä voi kuka tahansa ymmärtää. Ne, jotka ymmärtävät, niille ei tarvitse selittää. Ja muita tuskin edes kiinnostaa.

Madrid Barajas Airport o9/1o

Tavallaan tekisi mieli itse olla jokaisessa lähtevässä koneessa, koska tietää sen tunteen, joka siellä matkustamossa vallitsee. Matkustajat ovat innoissaan ja jotkut jopa vähän peloissaan. Emot kiireisiä ja huoliteltuja ja kun heitä katsoo, tuntuu ettei sisimpään voi nähdä. Lähteminen on aina mukavaa ja fiilis kentällä ennen boardausta, mutta kotiinpaluun jälkeen yleensä vasta ymmärtää miten hienoa on taas reissussa ollut. Ainakin minusta tuntuu, että paikan päällä on vaikea imeä itseensä kaikkea sitä kokemusta ja kaikkia uusia asioita, jota ympäristö sillä hetkellä sinulle antaa ja tarjoaa. Matkan mielettömyyden ja opetukset ymmärtää vasta oltuaan hetken kotona.

Kuinka onnekas onkaan hän, jolla on mahdollisuus matkustaa. Hän näkee maailman avarammin ja todellisemmin. Se vaikuttaa ihmisen inhimillisyyteen ja siihen millainen hän on ja millainen hänestä tulee. On hyväksi nähdä maailman kauniita paikkoja, tuntea slummien kurjuudet sydämellään ja nähdä maailman vaurauksia ja köyhyyksiä. Nämä asiat ovat tärkeitä kun ihmiselle muodostuu käsitys elämän todellisuudesta ja sen konkreettisuus tulee käsin kosketeltavaksi. On helpompi arvostaa asioita, jotka ovat meille itsestäänselvyyksiä, kuten puhdas vesi ja jokapäiväinen ruoka, kun olemme kokeneet tilanteita joissa niitä ei vain yksinkertaiseti ole saatavilla.

Mahdollisuus matkustaa on todellista rikkautta. Maailma avaa jalkojesi juureen kaiken; sen suurimmat jalokivet ja kamalimman köyhyyden. On mieletöntä päästä paikkaan jonne olet aina halunnut tai nähdä asioita joita olet aina halunnut. Tavata uusia ihmisiä ja nähdä heidän tapansa elää ja rakastaa. Ja jos on oikein onnekas, voi päästä hetkeksi täysin erilaiseen kulttuuriin. Päästä heidän kotiinsa ja ruokapöytäänsä. Heidän jokapäiväisiin askareisiin ja elämäänsä. Nähdä ja ymmärtää heidän arvomaailmansa ja miettiä mitä siitä voisi oppia. Minä en ainakaan ole koskaan vielä tavannut ihmistä, jolta en olisi voinut oppia jotain. Oli se sitten hyvää tai pahaa.

Brasilian homemade food .

Minussa asuu ikuinen kaukokaipuu. Se on helposti tunnistettavissa ja on ollut jo kauan ennen kuin aloitin opiskelut ja työt matkailualalla. En tiedä mistä olen saanut sellaisen luonteenpiirteen, mutta se on ollut aina osa ajatusmaailmaani ja osa sitä unelmaa, että saisi matkustaa.

Olen saavuttanut sen unelmani tavallaan ehkä vähän vahingossakin, mutta kai jotkut alitajuntaiset valinnat elämässä vievät sinua huomaamattaankin kohti niitä asioita joista haaveilet ja unelmoit. Tarvitaan myös ehkä vähän sattumaa ja onnea, mutta ennen kaikkea omaa tahtoa tehdä töitä ja nähdä vaivaa asioiden eteen joita haluaa. Kukaan muu ei tee sitä puolestasi tai voi kokea ja oppia puolestasi. Kukaan muu ei voi tehdä sinua onnelliseksi kuin sinä itse! Toinen ihminen voi täydentää elämääsi ja onneasi ja jakaa asiat kanssasi, mutta sitä ennen sinun on itse tehtävä elämästäsi sellaista, että olet onnellinen siinä hetkessä itsesi ja niiden asioiden kanssa, jotka sinulla on. Ihminen on oikeastaan aina matkalla jonnekin, joten ei kannata huolestua ja pelästyä elämän risaisuutta tai epätäydellisyyttä. Silloinkin voi olla onnellinen ja pitäisi osata ollakin. Koska ikuiseen onneen ja onnellisuuteen kuuluu elämän risaisuuden hyväksyminen ja oman itsensä ja muiden ihmisten epätäydellisyyden hyväksyminen. Jos kaikki asiat on koko ajan kontrollissa, vauhti on liian hidas. Sinä itse olet vastuussa omasta onnellisuudestasi. Jos odotat muiden tekevän sinusta onnellisen, tulet aina pettymään.

Succes is the result of good judgement. Good judgement is the result of experience. Experience is the result of bad judgement.

Another sunny place, another aeroplane. Im lucky i know, but i wanna go home.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti