Tunnisteet

7/11 (1) aamu (1) aamulenkki (5) aamupala (1) aircraft (1) american airlines (1) amerikka (1) Antti Heikkilä (2) arki (1) asics DS trainer 17 (1) Asics Gel Kinsei 4 (2) Atkins (2) auringonkukka (1) aviation (1) baby (2) bagels (1) baletti (3) bangkok (1) bataatti (1) bb-voide (1) Ben ja Jerry (1) bon jovi (3) boy (1) Brooklyn Cafe (2) Bryant Park (1) cakepops (1) Central Park (1) clinique (1) clinique all about eyes (1) coca cola zero (2) coffeeshop (1) cola zero cherry (1) crossing (1) cupcake (1) dad (1) Design District (1) diabetes (1) duunipaikka (2) elämä (10) family (1) father (1) fillari (1) Fitness Expo (1) fitnesstukku (1) flying (1) FootBalance (2) fox racing (1) gluteeniton (1) golf (1) Gotye (1) hampurilainen (1) helsinki (3) helsinki midnight run (6) helsinki-vantaa (1) hera (1) herbalife (1) hiilarit (1) hirssipuuro (1) hyvinvointikartoitus (2) Instagram (1) iPad (1) iPhone (1) isyys (1) isä (3) joulu (1) joulupiparit (1) juhannus (1) juokseminen (9) juoksukengät (1) jäätelö (1) kaalikääryle (1) Kahvila Soppi (1) kakkutikut (1) Kenwood kMix (1) Kesä (10) kesäloma (7) kesäsade (1) kirsikankukkia (1) kirsikkatomaatti (2) koti (7) kuntosali (1) kuppikakku (12) lapset (1) lapsi (2) lastenvaatteet (1) lastenvaatteet. Bon Jovi (1) leivonta (9) lenkkismoothie (1) lentokone (2) liikunta (3) Loréal (1) los angeles (1) Magnolia (1) Magnolia Bakery (2) Make Up For Ever (1) Make Up For Ever foundation (1) Make Up For Ever powder (1) matkustaminen (6) MeAndI (3) meikit (1) meikkivoide (1) meri (1) metsä (1) mietelmiä (6) mikki (1) minni (1) motivaatio (1) mummu (1) musavideo (16) Muscovadosokeri (1) musiikki (2) mäkijuoksu (1) Natures Best (1) new born (1) new york (11) newborn (1) onnellisuus (1) Pan Am (1) Pearl Izumi (1) pelko (1) perhe (4) Petit Stellou (1) pictures (2) Pinterest (1) poika (1) Porvoo (1) proteiini (3) proteiinijauhe (1) proteiinipatukka (1) Punavuori (1) punttitreeni (1) pyöräily (1) pyöräilyvarusteet (1) quinoa (1) rakkaus (7) Ralph Lauren (1) raskaus (5) ravinto (4) Ravintolapäivä (2) redvelvet (1) Roan Marita (1) rohkeus (1) ruoka (16) Ruokapuoti LUMO (1) ruokataivas (2) ruokavalio (1) ruokaöljy (2) Sakari Orava; (1) san francisco (1) shimano (1) sirpaleet (1) sisustus (2) Skip Hop (1) Snutten (1) Sobea (1) sokerittomat herkut (1) Specialized (1) Starbucks (1) stressi (1) suklaata (1) suuntoM4 (1) sykemittari (1) sämpylät (3) talvi (1) Teddykompaniet (1) terveys (8) thaimaa (1) Times Square (1) toivo (1) Tommy Hilfiger (1) treeni (1) tukholma (1) ukkonen (2) unelmat (1) uni (1) urheilu (2) usko (1) uupumus (1) uusi koti (1) vadelma (1) Valmarin (1) Vanha Rauma (1) vanhemmuus (2) vapaapäivä (1) vastasyntynyt (1) vatsa (1) vauva (9) vauvanvaatteet (3) vesi (1) VHH (5) väsymys (1) ystävä (4) äiti (5) äitienpäivä (1) äitiys (2)

torstai 7. heinäkuuta 2011

New York State of Mind . Its all about food!!!


THIS IS MY PERFECT NEW YORK.
NO PLACE IN THE WORLD YOU CAN COMPARE OF.


Summer heat at Times Square.

Lentäminen on ihmeellistä. Silti vaikka teen sitä melkein joka päivä. Aamulla syöt vielä kotona aamiaista ja teet juoksulenkin omassa tutussa metsässä. Illalla sinulla on mahdollisuus olla jo aivan toisella puolen maailmaa ja syödä illallinen väsyneenä, mutta onnellisena. Olen sanonut sen ennenkin, että onnellinen on se, jolla on mahdollisuus matkustaa. Siltikin vaikka matkatavarasi kävisi Miamissa, mutta sinä et. ;o)

Kun on matkustanut maailman ääriin (melkein) ja saa Zero Cherryn käteensä ja saa istua alas, jalat sattuu. Sydän pakahtuu Manhattanista ja suurista tunteista kun katsoo toista silmiin. Rakastan. Kumpaakin.

Nykissä kuumuus ja lämpö seisoo talojen välissä kesällä. Se ei pääse karkuun pilvenpiirtäjien  syleilystä ja tekee ilmaston kosteaksi ja tukalan kuumaksi. Otetaan metro niin päästään edes vähäksi aikaa karkuun tätä polttavaa keskikesän aurinkoa. Jep. Metrossa on kuumempi. Se muistuttaa erehdyttävästi suomalaista saunaa ja mietit miksi sinulla on vielä vaatteita päällä. Metrossa loppuu henki ja jos kuvittelet, että joutuisit viettämään siellä aikaa esimerkiksi yhden tunnin putkeen, saat varmasti paniikkikohtauksen. ;D Dont get me wrong, rakastan NYCin metroa, mutta kesällä siellä on KUUMA!!!! ;D




Iltapäivä vaihtui illaksi siis New Yorkissa. Suuri rakkauteni. En osaa sanoa miksi, se vain pitää kokea. Ehkä siksi, että New York on niin aito. Se on vain juuri sitä kaikkea, mitä olet aina nähnyt elokuvissa ja sarjoissa eikä mitään muuta. Keltaisia taxeja, Times Squaren älytöntä hälinää, Empire State Building, Chrysler Building, kasvavat kaksoistornit, NYC Subwayn mieletön tunnelma, juoksioita Central Parkissa, köyhyyttä ja ihmisten koteja metrotunneleissa, nukkuvia ihmisiä kaduilla. Turhaan ei kai Alicia Keys laula; "If you can make it here, you can make it anywhere. Is what they say" Se on varmasti surullisen totta. Ei minkäänlaista terveydenhuoltoa ilman vakuutuksia tai rahaa. Siitä se alamäki lähtee.

Mutta he joilla on varaa valita, he voivat valita mitä tahansa maailmalla ikinä onkaan tarjota. Suomalaisen silmin heille moni asia on halvempaa kuin meille. Tavalliset kulutustarvikkeet kuten ruoka, meikit, limsat, urheilutarvikkeet, proteiinipatukat yms, Atkinsin patukat, vaatteet yms yms ovat paljon halvempia kuin meillä täällä jääkarhujen maassa. Harmittaa, koska palkkatasomme (ainakaan minulla) ei millään lailla kulje käsikädessä hintojen nousun kanssa täällä. Kaikki rahani menevät kyllä ruokakauppaan, terveydestä huolehtimiseen ja treenaamisen sivutuotteisiin.

Siksi NY saa pienen tytön iloiseksi kun löytää 24H lähikaupasta samat meikit ja piilarinesteet puoleen hintaan, saa Zero Cherryn käteensä, josta täällä voi vain haaveilla. Joka aamu kaikenmoiset Delit ja ruokakaupat ovat täynnä tuoretta ja terveellistä (KYLLÄ!!) ruokaa, hedelmiä ja leivonnaisia paljon halvemmalla kuin täällä. Ihan mitä tahansa sinun tekee mieli, sitä on varmasti tarjolla. Aamupalaksi saa siis muutakin kuin muffineja, pannukakkuja siirapilla ja Mäkkäriä. Ihan oikeesti. Mietimme jälleen kerran nähdessämme terveellistä ruokaa notkuvat tiskit, että miksi amerikkalaiset sitten elävät niin epäterveellisesti ja ovat niin lihavaa kansaa vaikka heillä on mistä valita!?!?

Holiday Inn Oatmeal.
My version of an perfect breakfast in NY streets.

And his.
Tässä esimerkkiä mun päivien ruokailuista:

Aamupalaksi söin puuroa kanelilla ja voilla. Jälkkäriksi lähti tiskistä luonnonjogurttia, mustikoita ja karhunvatukoita. Tämä kaikki maksoi ehkä 5dollaria (3,5€) joten kiitos Amerikka ihanasta aamupalasta ihanalla hinnalla. Tarjolla olisi myös ollut tuorepuristettuja mehuja ja smoothieta, salaatteja, keitettyjä kanamunia, munakkaita ja pekonia, jotka nekin kuuluvat mun ruokavalioon.

On tässä hedelmää ja marjaa...
Lounassalaatti Macyn kulmalla alusvaateostosten lomassa. God bless Victorias Secret! ;o)

Sushia at 6th Avenue.

Vähän myös macaron & cheeseä! Ja maistiaiskupissa hernekeittoa! ;o)
Whole Foodsin ruokakaupan hyllyt notkuu herkkuja.



Ei tarvitse edes itse pilkkoa jos ei huvita. Ja yläpuolella oli ohjeet tyyliin; lisää kana. Voisko kukaan tehdä enää ruoanlaittoa yksinkertaisemmaksi?? ;o)



I could die for this food!!!

Lounaaksi löytyi yhtenä päivänä sushia, josta kaksi ihmistä maksoi yhteensä noin 10dollaria. Jes. Mitä maailman ihanempia salaattibuffetteja oli myös missä vaan. Saat valita salaatin pohjan, täytteet ja kastikkeet ja istua minne vaan syömään sen. Salaatti rajoittamattomalla määrällä täytteitä maksoi vähän päälle 6dollaria. I know, NY is heaven for foodlovers like me!!

Lounaspöydät Deleissä jatkuivat silmän kantamattomiin ja niissä oli kaikkea mitä voi mieleesi juolahtaa. Kalaa, kanaa ja lihaa eri versioina, katkarapuja, rapuja, salaatteja, kasviksia, hedelmiä, raejuustoa, pastaa ym yms. Joten miksi, MIKSI!?!? Ihmiset eivät valitse näitä vaan syövät päivästä toiseen Whopperia ja Big Mäcciä??? Sydäntä sattuu kun ajatteleekin. Jos mulla olisi tarjolla kaikki tämä joka ikinen päivä, mun elämä olisi hyvin hyvin yksinkertaista. Voisin kuluttaa ruokaan menevän ajan johonkin aivan muuhun. Ei tarvitsisi ajatella miten tänään syön terveellisesti ottaessani eväitä duuniin mukaan. Ei tarvitsisi ostaa kymmeniä eri hedelmiä ja pilkkoa niitä astiaan, kun parilla dollarilla saan ne tuoreena kaupasta. Ja tiedän, että kun ostan sen, joku on nähnyt sen eteen vaivaa ja työtä ja saa siitä elannon itselleen. Amerikkahan on terveellisen take awayn luvattu maa!!!! Milloinkohan ne itse ymmärtävät sen, mitä heillä on nenän edessä!?!?!?

On toki paljon ihmisiä, jotka käyttävät tätä mieletöntä mahdollisuutta hyväkseen. Heitä tapaa aamiais- ja lounasruuhkassa juuri näissä Deleissä sekä Central Parkissa juoksemassa. Sieltä löytyy hyväkuntoisimmat, terveimmät ja kauneimmat Amerikkalaiset!!! ;D Olenkin ihmetellyt, että eikö heitä todellakaan ole olemassa. On kyllä, valitettavasti vain pieni vähemmistö.

Suomessa tavallisella ihmisellä ei koskaan ole varaa mennä Delin kautta joka päivä ja ostaa eväitä matkaan tai nauttia aamiaista siinä terassilla. Ja vaikka olisikin niin kuka haluaisi sitä pahaa kolmen euron kahvia, kaksi päivää vanhaa valkoista kolmioleipää, joka tarttuu kitalakeen ja maksaa enempi ku femman. Niimpä. En minä ainakaan. Onneksi edelläkäviöitä löytyy jo ihan muutamia ainakin Stadissa ja pikkukaupungeissakin jo aika mukavasti. Ainut vaan, että ne ovat sikakalliita.

Ymmärrän sen täysin, ei tässä maassa ole yrittäjyydestä helppoa tehty. Olisihan se ihanaa omistaa joku pieni ja ihana Your Heart loves Organic Food- kahvila, mutta en ikinä jaksaisi ainakaan yksin sellaista ylläpitää täällä Suomessa. Ystävän kanssa ehkä, jolla olisi samanlainen intohimo terveelliseen ruokaan ja elämään, joka minulla on. Se on vanhuuden ajan unelmani, mutta ainakin tällä hetkellä minulla on vielä ihan liian vähän tietoa asioita. :o) Ehkä sitten kun olen tehnyt työni muille, aloitan elämäntyöni. Paljon on suunnitelmia vielä ennen sitä. Toivon, että olisin niin onnekas, että saisin elää ne unelmani joita sydämessäni kannan.

Kirjoittamiseni tänään vähän rönsyilee, mutta toivottavasti se ei haittaa. Olen kirjoituksissani välillä niin innokas, etten tiedä miten saisin ilmaistua kaikki asiat jotka haluan sanoa!! :D Jatkan kesälomaterveisiä vielä seuraaviin teksteihin. Laitan miljoona kuvaa.

Avaa linkki Emipre State of Mindiin ja yritä ymmärtää kun sydän pakahtuu rakkaudesta kaupunkiin. Nuts. Mayby.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti