Tunnisteet

7/11 (1) aamu (1) aamulenkki (5) aamupala (1) aircraft (1) american airlines (1) amerikka (1) Antti Heikkilä (2) arki (1) asics DS trainer 17 (1) Asics Gel Kinsei 4 (2) Atkins (2) auringonkukka (1) aviation (1) baby (2) bagels (1) baletti (3) bangkok (1) bataatti (1) bb-voide (1) Ben ja Jerry (1) bon jovi (3) boy (1) Brooklyn Cafe (2) Bryant Park (1) cakepops (1) Central Park (1) clinique (1) clinique all about eyes (1) coca cola zero (2) coffeeshop (1) cola zero cherry (1) crossing (1) cupcake (1) dad (1) Design District (1) diabetes (1) duunipaikka (2) elämä (10) family (1) father (1) fillari (1) Fitness Expo (1) fitnesstukku (1) flying (1) FootBalance (2) fox racing (1) gluteeniton (1) golf (1) Gotye (1) hampurilainen (1) helsinki (3) helsinki midnight run (6) helsinki-vantaa (1) hera (1) herbalife (1) hiilarit (1) hirssipuuro (1) hyvinvointikartoitus (2) Instagram (1) iPad (1) iPhone (1) isyys (1) isä (3) joulu (1) joulupiparit (1) juhannus (1) juokseminen (9) juoksukengät (1) jäätelö (1) kaalikääryle (1) Kahvila Soppi (1) kakkutikut (1) Kenwood kMix (1) Kesä (10) kesäloma (7) kesäsade (1) kirsikankukkia (1) kirsikkatomaatti (2) koti (7) kuntosali (1) kuppikakku (12) lapset (1) lapsi (2) lastenvaatteet (1) lastenvaatteet. Bon Jovi (1) leivonta (9) lenkkismoothie (1) lentokone (2) liikunta (3) Loréal (1) los angeles (1) Magnolia (1) Magnolia Bakery (2) Make Up For Ever (1) Make Up For Ever foundation (1) Make Up For Ever powder (1) matkustaminen (6) MeAndI (3) meikit (1) meikkivoide (1) meri (1) metsä (1) mietelmiä (6) mikki (1) minni (1) motivaatio (1) mummu (1) musavideo (16) Muscovadosokeri (1) musiikki (2) mäkijuoksu (1) Natures Best (1) new born (1) new york (11) newborn (1) onnellisuus (1) Pan Am (1) Pearl Izumi (1) pelko (1) perhe (4) Petit Stellou (1) pictures (2) Pinterest (1) poika (1) Porvoo (1) proteiini (3) proteiinijauhe (1) proteiinipatukka (1) Punavuori (1) punttitreeni (1) pyöräily (1) pyöräilyvarusteet (1) quinoa (1) rakkaus (7) Ralph Lauren (1) raskaus (5) ravinto (4) Ravintolapäivä (2) redvelvet (1) Roan Marita (1) rohkeus (1) ruoka (16) Ruokapuoti LUMO (1) ruokataivas (2) ruokavalio (1) ruokaöljy (2) Sakari Orava; (1) san francisco (1) shimano (1) sirpaleet (1) sisustus (2) Skip Hop (1) Snutten (1) Sobea (1) sokerittomat herkut (1) Specialized (1) Starbucks (1) stressi (1) suklaata (1) suuntoM4 (1) sykemittari (1) sämpylät (3) talvi (1) Teddykompaniet (1) terveys (8) thaimaa (1) Times Square (1) toivo (1) Tommy Hilfiger (1) treeni (1) tukholma (1) ukkonen (2) unelmat (1) uni (1) urheilu (2) usko (1) uupumus (1) uusi koti (1) vadelma (1) Valmarin (1) Vanha Rauma (1) vanhemmuus (2) vapaapäivä (1) vastasyntynyt (1) vatsa (1) vauva (9) vauvanvaatteet (3) vesi (1) VHH (5) väsymys (1) ystävä (4) äiti (5) äitienpäivä (1) äitiys (2)

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Rush hour.

BKK rush hour traffic <3
Ruuhkavuosia.

Elän kamalaa ruuhkavuotta duunissa, joten en ole paljon ehtinyt postailla tarinoitani. Onneksi kolmen viikon päästä alkaa kesäloma! 

Muutenkin olen ollut vähän pc-pimennossa, koska ostin kauan haaveilemani iPadin ja what do you know... Sillä ei pysty oikein blogia sohvan nurkasta päivittämään, koska se ei lataa kuvia eikä se muutenkaan oikein toimi siinä tarkoituksessa. Harmillista. Mutta iPadi on ihana ja täydellinen erityisesti matkakumppanina. 

Aion tänä kesänä nauttia iPadistäni lentomatkoilla kesälomalle... Suunnitelmissa on tietysti vanhaa suurta rakkauttani, New Yorkia. Mutta myös Amerikan länsirannikkoa ja uskon, että San Francisco nousee uudeksi suosikikseni. Mutta eihän New Yorkia parempaa voi olla, vai voiko? ;o) Kaliforniassa ajateltiin ajella myös Los Angelesiin. 

Total relaxation.

Duunista vielä sen verran, että on se kullakin mitä tahansa niin liika on aina liikaa. Mikään työpaikka tässä maailmassa ei ole sen arvoinen, että menetät terveytesi, vapaa-aikasi, mielenterveytesi, huumorintajusi, motivaatiosia, oman itsesi. Muutoin niin kaunis maailmamme on sikäli aika surullinen paikka, että täällä vain rahalla, menestyksellä ja materialla on merkitystä. Ehkä se ei joka paikassa ole noin mustavalkoista, mutta oma työympäristöni pyörii vain ja ainoastaan noiden asioiden ympärillä oman napansa lisäksi.

Nykyaikana yhä enemmän nuoret ihmiset sairastuvat mitä kamalampiin diagnooseihin. On aivoverenvuotoa, masennusta, aknea, ylilihavuutta, diabetestä, lapsettomuutta, rytmihäiriöitä yms yms. Ja kaikki vain väsymyksen, uupumuksen ja stressin vuoksi. Eli täysin turhaan. 



Ja tässä vaiheessa erottelen täysin kylmästi ja ilman lähteitä kahteen eri ryhmään "nykyajan nuorison" ja toiseen ryhmään oman ikäpolveni sekä suurinpiirtein ikäiseni sekä vanhemmat ihmiset. Anteeksi siitä jos se jotakuta loukkaa.Tämä jälkimmäinen ryhmä on tottunut tekemään töitä teini-ikäisestä saakka ja pärjäämään aina omillaan no matter what. Kun se ryhmä ei enää jaksa kun työmäärä on satakertaistunut ja sairastuu mitä ihmeellisimpiin sairauksiin niin ollaan menossa kovaa vauhtia väärään suuntaan. Mikään työmäärä ei riitä ja siitä saatu korvaus ei enää riitä tavallisiin perheen menoihin. Niin ei se ihme ole, että tulee stressiä ja sen mukana kaiken maailman sairaudet. Sairasta ja surullista. 

Oman osansa tähän huonovointisuuteen tuo tietysti  koko ajan huonontuva ja teollistuva ravintomme. Vihdoin joku jossain myönsi, että ennenvanhaan peruselintarvikkeisiimme kuulunut vehnäjauho ei ole läheskään enää sitä samaa tavaraa kuin joskus ennen. Tai liha, maito tai jäävuorisalaatti, joka säilyy jääkaapin vihanneslokerossa vahingoittumatta viikkoja. 

Lääketeollisuus ja elintarviketeollisuus tekevät rahaa sillä, että me ihmiset sairastumme. 

Vaikka kuinka yrittäisi syödä terveellisesti ja urheilla niin silti kaikkiin asioihin ei vaan voi itse vaikuttaa. Ruoan ja veden mukana saat väistämättä elimistöösi aineita, joita et suoraan pullosta joisi jos tietäisit. Kolminkertaistuneiden työtuntimäärien välissä pitäisi hoitaa kotia ja ehtiä urheilemaan. Kun viettää vapaapäivän rippeitä lenkkipolulla niin väsymys voi iskeä vieläkin kovemmin vaikka kuinka ajattelisi, että urheilu on minulle vain hyväksi. Jos ei ole mahdollisuutta palautua työvuoroista niin on melkein täysin mahdotonta nauttia ja hyötyä ruumiillisesta liikunnasta.
Elämän perustimantti.
Eikö elämässä alunperin ollut tärkeintä aivan muut asiat? Terveys, perhe, työn ja vapaa-ajan hyvä tasapaino, harrastukset yms. Tähän voisi sanoa, että sitten kannattaa vaihtaa työpaikkaa. Mutta minä pidän kuitenkin työstäni niin paljon, että olen jo pitkään halunnut antaa sille mahdollisuuden voittaa minut takaisin puolelleen. Valitettavasti sitä ei taida tapahtua, joten saattaa olla aika keskittyä muihin asioihin elämässä. Ei siksi, etten jaksaisi tai haluaisi tehdä töitä vaan siksi että on aika mennä eteenpäin ja voida hyvin ja tehdä omalla elämällään jotain sellaista millä on jotain merkitystä. En minä ainakaan ole syntynyt tänne vain tekemään työtä ja kuolemaan pois kun olen siitä liian uupunut.

Dead tired.
Ja mitä siihen ensimmäiseen ryhmään tulee... En halua arvostella ketään, mutta mielestäni nykyajan nuorisolla on hieman erilainen työmoraali, elämän arvot ja käytöstavat. Tai oikeastaan nuo kaikki ovat heiltä hukassa. But hey, what do i know! Se on vaan mun aika kärkäs mielipiteeni. Eikä siitä sen enempää. 

Mä ajattelin seuraavat kahdeksan viikkoa yrittää olla stressaamatta yhtään mitään ja nauttia niistäkin vähistä kesäpäivistä mitä on jäljellä, huolehtia mun äidistä, rakastaa mun täydellistä miestä ja urheilla ja syödä hyvin, leipoa ja nauttia kuppikakkuja. Sen jälkeen mä ajattelin tehdä jotain tolkkua tähän elämään, koska mä haluan vielä vanhanakin tehdä noita samoja asioita enkä joutua lääkärivastaanottojen kautta hautaan.

This is what i have now.

And this is what i want for my future.


Ota oma elämä haltuun. Toivottavasti joku saa voimaa tästä mun valituskirjeestä. ;o)

2 kommenttia:

  1. Mahtava kirjoitus, AMEN ! Viime talvi oli raskas itse kullakin. Töitä liikaa, vapaa-aikaa ei juurikaan. Onneksi nyt on kesä ja sekin auttaa jotenkin jaksamaan. Ystävistä saa lisäksi voimaa. Nähdään perjantaina pupu ;)
    ,Suklaakakku

    VastaaPoista
  2. Hih kiitos Suklaakakku. Huomiseen! <3

    VastaaPoista