Tunnisteet

7/11 (1) aamu (1) aamulenkki (5) aamupala (1) aircraft (1) american airlines (1) amerikka (1) Antti Heikkilä (2) arki (1) asics DS trainer 17 (1) Asics Gel Kinsei 4 (2) Atkins (2) auringonkukka (1) aviation (1) baby (2) bagels (1) baletti (3) bangkok (1) bataatti (1) bb-voide (1) Ben ja Jerry (1) bon jovi (3) boy (1) Brooklyn Cafe (2) Bryant Park (1) cakepops (1) Central Park (1) clinique (1) clinique all about eyes (1) coca cola zero (2) coffeeshop (1) cola zero cherry (1) crossing (1) cupcake (1) dad (1) Design District (1) diabetes (1) duunipaikka (2) elämä (10) family (1) father (1) fillari (1) Fitness Expo (1) fitnesstukku (1) flying (1) FootBalance (2) fox racing (1) gluteeniton (1) golf (1) Gotye (1) hampurilainen (1) helsinki (3) helsinki midnight run (6) helsinki-vantaa (1) hera (1) herbalife (1) hiilarit (1) hirssipuuro (1) hyvinvointikartoitus (2) Instagram (1) iPad (1) iPhone (1) isyys (1) isä (3) joulu (1) joulupiparit (1) juhannus (1) juokseminen (9) juoksukengät (1) jäätelö (1) kaalikääryle (1) Kahvila Soppi (1) kakkutikut (1) Kenwood kMix (1) Kesä (10) kesäloma (7) kesäsade (1) kirsikankukkia (1) kirsikkatomaatti (2) koti (7) kuntosali (1) kuppikakku (12) lapset (1) lapsi (2) lastenvaatteet (1) lastenvaatteet. Bon Jovi (1) leivonta (9) lenkkismoothie (1) lentokone (2) liikunta (3) Loréal (1) los angeles (1) Magnolia (1) Magnolia Bakery (2) Make Up For Ever (1) Make Up For Ever foundation (1) Make Up For Ever powder (1) matkustaminen (6) MeAndI (3) meikit (1) meikkivoide (1) meri (1) metsä (1) mietelmiä (6) mikki (1) minni (1) motivaatio (1) mummu (1) musavideo (16) Muscovadosokeri (1) musiikki (2) mäkijuoksu (1) Natures Best (1) new born (1) new york (11) newborn (1) onnellisuus (1) Pan Am (1) Pearl Izumi (1) pelko (1) perhe (4) Petit Stellou (1) pictures (2) Pinterest (1) poika (1) Porvoo (1) proteiini (3) proteiinijauhe (1) proteiinipatukka (1) Punavuori (1) punttitreeni (1) pyöräily (1) pyöräilyvarusteet (1) quinoa (1) rakkaus (7) Ralph Lauren (1) raskaus (5) ravinto (4) Ravintolapäivä (2) redvelvet (1) Roan Marita (1) rohkeus (1) ruoka (16) Ruokapuoti LUMO (1) ruokataivas (2) ruokavalio (1) ruokaöljy (2) Sakari Orava; (1) san francisco (1) shimano (1) sirpaleet (1) sisustus (2) Skip Hop (1) Snutten (1) Sobea (1) sokerittomat herkut (1) Specialized (1) Starbucks (1) stressi (1) suklaata (1) suuntoM4 (1) sykemittari (1) sämpylät (3) talvi (1) Teddykompaniet (1) terveys (8) thaimaa (1) Times Square (1) toivo (1) Tommy Hilfiger (1) treeni (1) tukholma (1) ukkonen (2) unelmat (1) uni (1) urheilu (2) usko (1) uupumus (1) uusi koti (1) vadelma (1) Valmarin (1) Vanha Rauma (1) vanhemmuus (2) vapaapäivä (1) vastasyntynyt (1) vatsa (1) vauva (9) vauvanvaatteet (3) vesi (1) VHH (5) väsymys (1) ystävä (4) äiti (5) äitienpäivä (1) äitiys (2)

torstai 30. kesäkuuta 2011

Minnie loves Mickey .

Päivän huumoriosuus tulee tässä !! :D :D


Stockholm On Duty .

Ruotsalaiset kirsikankukat.

Keväinen Tukholma tuli koettua pariin otteeseen työn merkeissä ja ajattelin ilahduttaa teitäkin muutamalla kuvalla ja muistolla. Huhtikuun viluisessa Tukholmassa ilahdutti kauniit kirsikankukat keskellä kaupunkia. Olen ollut pari kertaa Japanissa, mutta aina hieman kukkaloiston aikakauden jälkeen, joten nämä olivat kauneimmat joita olen nähnyt. :o)

Suklaataivas .

Mun pieniä ja nättejä intohimoja; kuppikakkuja ja niiden vuokia, peltirasioita. Oi ihanuutta! :D

Easy Summer Dayz kissing your skin . Makes your hair pretty in breeze.

Näkisin mulla tälläisen kaupan muutaman vuoden päästä...

Olimme ihanan ystäväni, Mantelin, kanssa viettämässä kesäpäivää Porvoossa. Aivan käsittämätöntä, miten noin lähellä voi olla jotain noin ihanaa ja kaunista. Autolla ei ajeltu edes 45minuuttia ja jälkeenpäin tuntuu kuin olisimme käyneet jossain euroopan kaupungissa päivälomalla. :o)


Pieni suklaapuoti.


Maittavat etanat jäivät toiseen kertaan.

So much beauty in this world.

Kunnon kahvit jäivät myös ensi kertaan. Monesti on palattava, koska sydän jäi Porvooseen.

Toinen toistaan ihanampia ja kauniimpia pikkuisia sisutuskauppoja, rantakahviloita ja ravintoloita kylpivät auringon paisteessa toistensa kainaloissa Porvoon vanhan kaupungin kaduilla. Brunbergin myymälässä sai maistaa salmiakki- ja minttusuklaatoffeeta, joita olikin sitten ihan pakko ostaa tuliaisiksi herkkusuulle. Ja söin mäkin niitä! ;D Lisäksi löytyi kauan etsimääni lakritsiteetä, joka on vielä koemaistamatta näiden helteiden keskellä.

Tuli myös avattua jäätelötötterökausi kahden pallon tötteröllä ihanassa rantakahvilassa Porvoonjoen varrella. Höpistiin elämästä ja siitä, millaista on olla onnellinen ja surullinen ja oli aivan mieletöntä huomata, miten joistain ihmisistä vaan tulee sulle niin mielettömän tärkeitä ystäviä. Siihen tarvitaan vähän samankaltaisuutta, hyväsydämisyyttä, iloista mieltä ja aitoa kiinnostusta toisen elämään. Manteli on niin kultainen tyttö, joka on ansainnut elämässään kaiken sen mistä ikinä keksiikään haaveilla.

Tässä on vähän pienii sisutusjuttuja, jotka jäi mukaan ihanasta kesäpäivästä. Tykkään ostaa kotiin kauniita asioita, niistä tulee hyvä mieli. Muistoja ja hauskoja juttuja en valitettavasti pysty tuomaan teille muille niin konkreettisesti esille kuin miten me ne koimme, mutta jokainen joka omistaa kultaisia ystäviä ja tekee heidän kanssaan kesäpäivänä jotain ihanaa ja osaa edes joskus elää hetkessä, voi ehkä ymmärtää minua. Tästä päivästä jäi ainakin kaksi juttua, jotka tulen varmasti muistamaan lopun elämääni ja hymyilemään niille ikuisesti. Ne asiat jäi niin iloisiksi muistoiksi sydämeeni. Kiitos Manteli koko päivästä ja siitä, että olet ystäväni. :o)


Hassunhauskat sokeripihdit! :D Arabian sokerikko on lahja äidiltäni.

Keittön kaunistukseksi. Pyyhi kauniit kätesi kauniiseen pyyhkeeseen, jotka juuri ruokaa laittavat rakkaimmillesi.

Brunbergin minttusuklaa- ja lakutoffeet ja luomuisaa lakrtisiteetä.

Näin syötävän suloinen sisustustyyny jäi melkeimpä väkisin matkaan.

Remember when you were young?? :o)

Kasvun ihmettä .


Ei voi muuta kuin ihmetellä ja ilostua kun kirsikkatomaatti vaan kasvaa ja kasvaa partsilla ja väri muuttuu vihreästä ja keltaiseksi ja pian punaiseksi!! :D Sitten voi tehdä mozzarellaleivän ja ottaa parvekkeelta omat tomaatit ja basilikat leivän päälle. Olisi pitänyt ostaa vielä mansikkakin ja sitruspuu ja chili. Mutta miten mahtaa tomaattien käydä kun huomenna alkaa kesäloma... Ne taitaa kuolla janoon kuumalla partsilla. :/

Leivästä puheenollen, täytyy taas leipoa. Mä en ole mikään viljafani, eikä tule käytyä kaupan leipäosastolla sen enempää kuin eineksiäkään moikkaamassa, koska vatsa ja mä voidaan paljon paremmin ilman niitä. Joten taion keittiössäni ihan omat leipäset. Samasta ohjeesta pystyy muuntelemaan myös kaikenmoiset piirakkapohjat ja alustan pizzallekin. Lätytkin onnistuu, joten mihin niitä valkoisia jauhoja tarvitaan?? Mä en paljasta mun oman leivän ohjetta, mutta fiksuimmat varmasti osaavat etsiä vastaavia esimerkiksi karppaajien resepteistä. Huomasin tänään, että hiilariton.fi on taas tuonut uuden VHH-leivän myyntiin, mutta niissäkin on valitettavasti hiivaa. Toki ne ovat valkoista ranskanpullaa parempia vaihtoehtoja ja minäkin kyllä aion niitä maistaa. Mahtavaa, että tulee enemmän vaihtoehtoja koko ajan ja saa itse valita mitä syö!! Ja voi antaa sitten joskus lapsilleen hyvät ja terveelliset lähtökohdat elämään. Sitten joskus kun tekee mieli jotain supermegavalkoista leipää niin onkin joskus ihana herkutella jollain lempparileivällä ja laittaa paljon voita päälle. :o)

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Be With Me Today .

 Mun TreeniDrinkki tänään.

Tuollaisena aamuna kuin tänään on, olisi rikollista olla lähtemättä juoksemaan. Eipä juuri näkynyt muita, mutta onneksi sentään pari juoksijaa. Kaikki muut voivat hajota juhannusdarraansa ja huomiseen maanantaihin!!! ;D

Ihanaa istua lenkin jälkeen omalla partsilla ja nauttia lenkkijuoma, joka sisälsi tänään vaniljaproteiinia, banaania, basilikaa, kurkkua, kanelia, maitorahkaa ja suklaasoijamaitoa. Iskelmäradiosta tulee Erinin vanha nainen hunningolla.

Pinkki Suuntoni näyttää kahdeksan päivän saldoksi 9h 47min ja 3597kcal. Se sisältää 6 juoksulenkkiä ja 4 lihaskuntoa ja tietysti pyöräilyä. Olen hyvin tyytyväinen.

Tänään, kuten niin monena muunakin aamuna metsässä juostessani jostain ihme syystä minusta tuntuu kuin olisin jokin pelihahmo jossakin tietokonepelissä ja juoksen sitä pelin rataa määrätietoisesti eteenpäin. En osaa sanoa mistä tuollainen ajatus lähti. Olen vaan niin sekaisin at the moment! ;o)



Tarkistin juuri netistä, että tänäänhän pääsee jo kauppaan, ihanaa! Multa uupuu rosvopaistia. Mansikoita ja herneitä tekisi myös mieli. Epäilen kyllä, että saan mitään noista tänään kaupasta, koska siellä ei varmaan ole liha- tai marjamyyjää paikalla. Ja puskaradio juuri kertoi, ettei kauppaan kannata edes lähteä kun kuulemma koko maailma on jo tänään löytänyt tiensä Jumboon. Huoh. Olisipa lähikauppa, josta voisi käydä nappaamassa soijamaidon ja tori, jossa voisi käydä aamulla pannukahvilla ja ostaa marjoja tai edes jäätelökioski, jonne voisi joskus kävellä herkuttelemaan. Mutta kun ei. Asuisin mieluummin jossain landella 20kilsaa tästä, siellä olisi edes joku ihana pieni K-kauppa ja saisi olla rauhassa omalla pihalla. No ehkä se haave vielä toteutuu joskus, mutta muutaman unelman voisi sitä ennen vielä toteuttaa.

Sain tänään kunnon äijä-rautapainot ja nyt ne polttelee tuolla vaatehuoneessa, on pakko alkaa treenata kohta. ;D Mulla on ollut ennestään vain femman kahvakuula, mutta sillä ei kaikki perusliikkeet oikein onnistu. Toi rautakasa painaa nyt 5.6KG, sen verran laitoin levyjä. Voi mieletöntä kun tekee hauista, tuntuu niin hyvältä ja tuntuu, että lihas kasvaa jo samantien!!!! Miten voi tuntua noin hyvältä!!! Oon ihan huumassa kasasta rautaa!!! :D Kohta mulla on täällä himassa kunnon penkki ja kaikkee! ;D No ei, mutta sellanen pitää joskus saada kyllä autotalliin. Ja nyrkkeilysäkki. Sellanen semi-fitnes ois kivaa millä sais vaan vähän nättiä lihasta.

Tänään on ollut ihanan laiska melkein täydellinen vapaapäivä. Huomenna vasta duuniin yöksi etelä-Helsinkiin. ;D Oon nukkunut pienet päikkärit ja lueskellut lehteä partsilla auringossa. Juonut cokista (zeroa) johon olen kehittänyt hienoisen addiktion. Mutta ihan sama, tarviihan ne lisäaineet jostain saada! ;D Mä en polta röökiä enkä juo viinaa ja harvoin syön karkkiakin niin kai sitä nyt jotain nautintoa tarvitsee olla, eikö vain!? Oon istunut myös netissä hienosta päivästä huolimatta, mutta ei siellä nyt niin lämmin ole tänään ollut... Oon yrittänyt bongailla äkkilähtöjä pitkästä aikaa moneen vuoteen. Perjantaina alkaa kesäloma, joten vois olla aika kiva käydä jossain rentoutumassa kun on ollut kaikenlaista ylimääräistä huolta kannettavana. En jaksaisi kerrankin itse stressata ja järkätä mitään lippuja ja lentoja ja hotelleja. Haluaisin vaan uida ja syödä ja olla rauhassa.

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Pelko .

Kuva: http://dogmadekate.wordpress.com/2010/08/03/life-at-odds/


Pelko on epämiellyttävä, vahva ja pelottava tunne. Vähän liiankin pelottava. Joskus se saa yliotteen ja saa vatsan sekaisin ja mielen paniikkiin. Se ahdistaa ja saa meidät keksimään mitä älyttömämpiä ajatuksia asioista! Sehän taas ei johda muuta kuin suurempaan ahdistukseen. Pelko pysäyttää melko tehokkaasti ja keskittää ajatukset väkisinkin vain siihen yhteen asiaan. Se sulkee pois mahdollisuudet ja toivon ja tuntuu kuin sillä olisi voimakas koura jolla se puristaa sydäntä ja vatsaa. Harvat tunteet vievät niin paljon energiaa kuin mitä pelko vie. Se saa meidät tekemään hulluja asioita, joille ei ehkä jälkeenpäin näe minkäänlaista järjellistä selitystä.

Joku sanoisi, että pelko on heikkoutta. Mutta minusta se on vahvuutta. Lujaa vahvuutta. Ainakin silloin jos uskaltaa myöntää pelkäävänsä. Elämää ei koskaan saisi pelätä, koska silloin ei voi elää täysillä. Olisi aina heittäydyttävä ja avattava koko sydämensä. Silloin ei saisi pelätä, koska muuten ei anna itselleen edes mahdollisuutta saada niitä asioita joita haluaa, koska pelko estää meitä toimimasta spontaanisti.

Pelkoihin liittyy usein meille tärkeitä ihmisiä. Pelkojen jakaminen onkin vaikeaa välillä juuri niille ihmisille joista välitämme eniten. Ehkä pelkäämme menettevämme heidät jos kerromme peloistamme, unelmistamme tai tunteistamme. Ainakin minulle menettämisen pelko on suurin pelko. Esimerkiksi kuolemisen pelkoa en voi sanoa tuntevani. Pelkään tavallisia arkisia asioita, että ne eivät edisty niin, että saisin ne asiat joista olen aina haaveillut. Mutta en toki tunne sitä pelkoa jatkuvasti. Vain välillä kun tuntuu, että asiat eivät ole minun vaikutuspiirissäni enkä tiedä mitä mistäkin asiasta seuraa. Aika auttaa tähän, mutta kun luonne on kärsimätön niin se parannuskeino tuntuu joskus huonolta. Pelon, kuten kaikkien muidenkin tunteiden joita kykenemme tuntemaan, tarkoitus on ohjata meitä kohti parasta elämässämme.


Mummu . Äiti . Tytär .

Milläpäs muullakaan kuin rakkaudella kasvaa myös mun kirsikkatomaatti. :o)

Jokainen päivä on aina jonkun uuden alku, jotkut asiat jatkuvat ennallaan ja jotkut ovat tulleet tiensä päähän. Huolimatta siitä, mitä sinä haluat. Toki moneen asiaan voi itse vaikuttaa paljonkin, mutta mä olen aina uskonut kohtaloon. Asiat menee niinkuin niiden on tarkoitettu menevän. Itse saa vain päättää millä lailla haluaa hetkiään elää. Onnellinen on  se, joka aamulla herää ja saa täyttää päivänsä niillä asioilla, joista eniten pitää. Nukahtaa illalla lempeästi eikä kaatumalla kuolleena sänkyyn. Ja jos hänen sydäntään nukahtaessaan tarkastelisi, se olisi täynnä rakkautta ja empatiaa, ei vihaa, kateutta tai katkeruutta.

Olen miettinyt viime aikoina paljon elämän tarkoitusta. Se on minulle täysin selvää kun tarkastelen omaa elämääni konkreettisesti. Filosofisesti se on monihaarainen iso vaahtera, sellainen joka ennen vanhaa kasvoi mummun pihalla Pitkäjärvenkadulla. Punaiset pelargoniat sen kyljessä ja kymmenet marjapensaat tekivät pihasta viihtyisän. Toisen kodin. Olinhan jo muutaman kuukauden ikäisenä mummun olohuoneessa vasten mustaa tapettia, jossa oli vihreitä ja keltaisia kukkasia. Ovelta näkyi keittiön oranssit kaapit ja mummu aina hääräämässä jotain. Miten ihmiseen saattoikin mahtua niin paljon hyvyyttä ja empatiaa ja sydämeen rakkautta kun mummulla oli. Kaikki mitä mummu teki, hän teki vain siksi, että meillä olisi hyvä olla. Ei siksi, että hän olisi saanut siitä jotain. Mutta hän sai, hyvän mielen kun näki meidän onnelliset kasvot. Ja koska mummu oli niin käsittämättömän hyvä ihminen, hänen ainut "syntinsä" oli se, että hän teki meistä onnellisia, jotta olisi itse ollut onnellinen.

Tuntuu, etten koskaan saanut mummusta tarpeekseni. Pienenä en osannut nauttia hetkistä hänen kanssaan täysillä, koska en ymmärtänyt miten katoavaista se aika oli. Kun olin vanhempi, muistan miten olin onnellinen kun mummu jaksoi olla meidän kanssa ja hän potkutteli aina kelkallaan jäätelölle silloiseen työpaikkaani. Kun muutin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, kävin mummun luona vähän harvemmin. Muistan viimeisiä hetkiä kun mummu puristi lujaa kättäni vanhainkodissa ja lausui nimeni, hän pienen hetken tunnisti minut vaikka suurimman osan ajasta elikin ehkä niissä maisemissa, josta meille pienenä kertoi, "ennen vanhassa". En olisi koskaan halunnut päästää irti, mutta en usko, että voin koskaan olla kiitollisempi mistään muusta asiasta kuin siitä, mitä häneltä sain.

Paitsi ehkä siitä, mitä olen saanut ja saan äidiltäni. Hän on hyvin mummun kaltainen ihminen ja huolehdin nykyään päivittäin siitä, että miten kurjaa elämä on kun ei voi asua toisen lähellä. Vierailla päivittäin edes hetken verran. Miten hoitaa sitten äitiä kun hän tarvitsee vanhempana apua? Tai mitä järkeä on saada omia lapsia eikä voi joka päivä viedä heitä mummulaan leikkimään!? Miten minä olenkaan saanut olla niin onnekas, että päiväkodin sijaan olen saanut viettää huolettomia lapsen päiviä maailman kilteimmän mummun kanssa. Ei sellaista asiaa voi vieläkään käsittää, miten arvokasta sellainen on. Ja miten olen saanut tuollaisen äidin, joka minulla on. Olen saanut mielettömän vanhvoilta naisilta esimerkin elää tätä elämää enkä voi mitenkään koskaan osoittaa sitä sanoilla tai teoilla, miten kiitollinen ja onnellinen olen mummustani ja äidistäni.

En keksi mitään muuta elämässä mitä haluaisin enemmän, kuin että minulla olisi taito olla omille lapsilleni sitä kaikkea mitä he ovat minulle olleet ja mitä äitini minulle joka päivä on vaikka en joka hetki voi hänen luonaan ollakaan. Jokaisen vanhemman tulisi muistaa, että jonakin päivänä heidän lapsensa seuraavat heidän esimerkkiään eivätkä heidän ohjeitaan. On todellista rikkautta saada seurata niitä esimerkkejä, joita minä olen saanut osakseni. En voisi kuvitella olevani minkään muun lainen ihminen tai ajattelevani asioista mitenkään muuten kuin näin. En voisi kuvitella parempia elämänarvoja kuin näitä, joita sydämessäni kannan. Olenhan saanut ne pääosin mummultani ja äidiltäni.

Some may know better at the moment, että ei tätä juttua ihan ilman kyyneliä kirjoiteta.

Elämän tarkoitukseen palatakseni. Minulle se on asioita, joita olen aina halunnut. Se on tiivistettynä perhe, jonka kanssa saa onnellisesti elää rauhallista ja tavallista arkea ja tehdä valitsemiaan asioita. Perhe on omat lapset ja puoliso, molempien vanhemmat ja mummut ja papat ja muut ihmiset, jotka ovat aidosti ystäviäsi elämän tapahtumista huolimatta. Elämän tarkoitus on vain ja ainoastaan tehdä omasta perheestäsi maailman onnellisin ja luoda se tunne, että olet aina heitä varten ja että he voivat aina luottaa sinuun ja kääntyä puoleesi niin hyvässä kuin pahassakin. Kaikki muu on tärkeää rakennusainetta hyvään ja tasapainoiseen elämään. Matkustaminen, työ, harrastukset jne. Ethän voi tehdä muista onnellisia ellet ole itse onnellinen.

Kaikki tekevät virheitä, joten tee sydämeesi tilaa lempeydelle ja ymmärrykselle, mutta älä koskaan tyydy tyhmyyteen. Virheistään pitää myös oppia, sillä toistuvat samat virheet vievät liikaa voimia hyviltä asioilta elämässä. Rakasta ja arvosta kumppaniasi ja vanhempiasi, vain silloin voit odottaa samaa heiltä. Anna lastesi olla lapsia ja opasta heitä tekemään oikeita valintoja. Heillä on etuoikeus saada elää turvallista elämää, oli oma elämäntilanteesi mikä tahansa. Itsehän en lasten kasvattamisesta mitään tiedä vielä, mutta tarkastelen tätä asiaa siltä kantilta, millaista on ollut minä lapsena. Minulta ei ole koskaan puuttunut rakkautta tai hyväksyntää ja sen vuoksi minulta ei ole koskaan puuttunut mitään.

A little rain must fall before you reach the rainbow. There will always be a little pain behind every "Im fine."

Sometimes it takes a perfect storm to guide us to the peace and happiness. You should learn how to dance in the stormy rain, so you know how to enjoy the full peace and happiness.

Midsummer Run .


Juhannus on mennyt lenkkeillessä sateentuoksuisessa metsässä. Tänään jäi juhannuskimppu mukaan lenkkipolulta. Alta pilkottaa mun Niket, jotka heitin parvekkeelle kuivumaan kun pururadalla rapa roiskui ja lenkkarit ja pohkeet oli myös sen näköiset kotiin tullessa. Yltä päältä mudassa. Ihanaa! :D

Kesäyössä /V.A. Koskenniemi
Minä kuljen tuttua polkuain,
suopursujen tuoksu niin huumaa, -
sydän, hiljaa hetkinen rinnassain!
Yö henkii kaihoa kuumaa.

Hämy vihreä verhoo hongikon,
suosilmät niin vietellen läikkyy -
en tule, en tule, mun kiire on:
mulle toiset silmät väikkyy.

Vie polkuni järven pohjukkaan
läpi nukkuvan kylän laidan,
siellä harmaa veräjä raollaan
on keskellä harmaan aidan.

Sen veräjän takana odottaa
ilo, onni ja unhon huuma,
sua odottaa, sua odottaa
sinä sydän rauhaton, kuuma.

torstai 23. kesäkuuta 2011

Elämä ei ole harjoitus .

Mikä ihana tekosyy viettää koti-iltaa rakkaan tietokoneen seurassa ja päivitää blogia kun ulkona sataa ja myrskyää. Tietokone olikin melkein viikon korjattavana ja en muista mistä olisin ilahtunut niin paljon kuin siitä, että se on taas kunnossa, parempana kuin koskaan! Nyt ruokin Fujitsuani uudella Windows 7:lla ja Soneran supernopeella valokuidulla! Ihanan nopeeta!! Lämmin kiitos ihmisille, jotka auttoivat minua. Olen maailman huonoin ihminen ottamaan apua vastaan, joten saavutin paljon kun "selvisin" tästä asiasta. ;o)


Irkan juhannuspiirakka.

Samalla kun tässä istuskelen ja näpyttelen, uunissa valmistuu juustoinen iltapalapiirakka juhannuksen kunniaksi. Piirakkapohjan ohje on karppaajien sivulta, jonne linkki löytyy vasemmasta sivupalkista. Täytteeksi tietenkin, mitä itse haluat. Mun versiossa katkarapuja, persikkaa, tomaattia, mozzarellaa, fetaa ja kalamata-oliiveja. Nam, voiko syödä kaiken itse? Sateinen päivä alkoi duunista kotiin palaamalla, oli pitkä, mutta mukava kahden päivän työvuoro ammattitaitoisen ja ihanan kollegatytön kanssa. Päivä tuli heti aamusta pelastettua sateesta huolimatta, kun päästiin jo seitsemän maissa kotiin kun muut vasta aloittelivat työpäiväänsä. Ennen kahdeksaa olimme jo juoksulenkillä hyvän matkaa ja vaikka vatsalihakset kramppasivat matkalla niin mieli ja keho lepää ja kiittää kun proteiinijuoman kanssa venyttelee lenkin jälkeen. Lempeä aamupuuro voilla (paljon!) löysi tiensä vatsaan ja oli ihana kömpiä aamupäikkäreille omaan sänkyyn. Kyllä sitten kelpaa letkotella koko loppupäivä sateelta piilossa ihanassa omassa kodissa. Täydellinen yöpyvän jälkeinen aamu! <3

Elämä ei siis ole mikään harjoitus. Koska toista tilaisuutta ei koskaan tule (ehkä.) Nuoruus ja keski-ikä ovat aikaa, jolloin luomme perustan sille, mitä olemme 50-, 60-, ja 70-vuotiaina ja siitä eteenpäin. Kuvittele tulevaisuutta, niin siihen on helpompi valmistautua. Näetkö itsesi 80-vuotiaana pelaamassa golfia tai tanssimassa balettia? Kummassa vietät todennäköisemmin enemmän aikaa; lääkärin vastaanotolla vai vapaa-ajan harrastuksissasi? Ennaltaehkäisy on tärkeää (kirjoitin ensin törkeää ;o) ) ja sen vuoksi vastuun ottaminen omasta, läheistemme ja lapsiemme terveydestä on elintärkeää. Se vaatii suunnittelua ja harkintaa ja opettelua sekä niiden tekijöiden poistamista ja vähentämistä, joilla voi olla terveyttä ja hyvinvointia heikentäviä tekijöitä. Kiitokseksi kovasta, mutta antoisasta työstä saat laadukkaan ja terveemmän aikuisuuden ja jaksat nauttia vapaa-ajastasi, perheestäsi ja lapsistasi koko mielesi ja kehosi voimalla. Mikä voisi olla tärkeämpää?? Niin. Ei mikään.

Kuvittele miltä tuntuisi aina olla parhaimmillasi?? :o)

Kuten aiemmin lupasin, kirjoitan nyt muutaman rivin hyvinvointikartoituksesta jossa kävin. Olen aiemmin käynyt samankaltaisessa testauksessa melkein tasan kaksi vuotta sitten, jolloin olin aikalailla samanlaisessa hyvässä kunnossa kuin nyt, joten oli mukava vähän vertailla. Välissä on tullut kyllä oltua vähän huonommassa kunnossa, mutta pääasia on se, mitä on nyt. ;o) Kehoanalyysissä selvitettiin perustietojen lisäksi rasvaprosentti, nesteprosentti, kehon lihasmassa, luuston paino sekä sisäinen rasva. Lisäksi selvisi metabolinen ikä ja kehon lepoaineenvaihdunta. Koko kehon kuntoarvosana saatiin kun verrataan kehon rasvaprosenttia ja lihasmassan suhdetta. En nyt ala enempää ruotimaan omia tuloksiani tässä, mutta suurpiirteisesti katsottuna läskiä on vaihtunut lihakseen parin kolmen kilon verran, sisäistä rasvaa ei juuri ole eikä luuston kunnossa ole moitittavaa vaikka en ole koskaan maitoa juonutkaan. Kehon kokonaiskunto sai siis kiitettävän arvosanan alhaisen rasvaprosentin ja keskiverron lihasmassan vuoksi. Paljon on vaivaa kyllä nähtykin, joten hyvällä omalla tunnolla voin sanoa: Hyvä minä!! :D Onneksi kunnon ylläpitäminen on helpompaa kuin tavoitteen saavuttaminen, ainakin minun mielestäni. Ja kun keho ja mieli on hyvässä kunnossa niin siinä on helpompi pysyäkin kun todistaa omaa hyvää oloaan jatkuvasti.

Herbalifen patukoita.

Tällä kertaa testin suoritti Herbalife-hyvinvointiohjaaja. Ihanan pirteä ja hyvinvoivan näköinen nainen, jonka tapasin sattumalta kaupassa ja jäimme juttelemaan. :D Kehoanalyysin lisäksi hän siis teki minulle henkilökohtaisen kartoituksen elintavoistani ja ruokailutottumuksistani. Ne olivat jo ennenstään aika hyvällä mallilla, mutta kuten jo aikaisemmin totesin niin vatsavaivoista on silti kärsitty. Suurin syy siihen on varmasti ollut se stressi, mutta ehkä myös heraproteiini. Hän siis suositteli, että vähentäisin heran käyttöä ja ottaisin hieman kasviproteiinia tilalle. Olen tähän mennessä kerännyt proteiinia päivittäin maitorahkasta ja herajauheesta, kananmunista ja erilaisesat lihasta. Nyt vaihdoin tilalle sopivissa määrin myös soijatuotteita ja Herbalifen soijaproteiinia. Lisäksi "vatsa kuntoon"- projektiin sisältyy Herbalifen monivitamiinvalmiste, joka sisältää hurjat 17 eri vitamiinia. Vahvistuksena vielä ehkä tärkein näistä kolmesta; kuitu- ja yrttitabletit. Nämä kolme yhdessä korjaavat suolinukkaa, joka taas parantuessaan saa ravintoaineet imeytymään paremmin. Aloitin tämän projektin tiistaina ja jo seuraavana päivänä vatsani voi jo huomattavasti paremmin. Voi ihanuutta! :o) Itse ole ainakin huomannut, että mitä vähemmän viljaa, sokeria ja maitotuotteita käytän, sitä enemmän vatsani minua kiittää!.


Herbalife proteiinijauhe, monivitamiini ja kuitu-yrttitabletit.

Herbalife on muutenkin mielestäni oikeilla jäljillä terveyden ja ravitsemuksen polulla ja niillä tuotteilla voi saada apua niin yli- ali- kuin normaalipainoinenkin. Sen tuotteet ovat tutkijoiden, lääkärien sekä ravitsemusasiantuntijoiden kehittämiä ja se tunnetaan jo yli 70:ssä maassa. Voit alla olevasta linkistä tutustua Herbalifeen ja jos mielenkiintosi hyvinvointia kohtaan heräsi niin autan mielelläni jos haluat aloittaa hyvinvointisi näiden tuotteiden avulla.

http://www.herbalife.fi/

Mieti hetki, mitä hyvinvointi sinulle merkitsee. Minun mielestäni se on sitä, että aamuisin herättyään on riittävästi aikaa, energiaa ja vapautta elää elämäänsä niinkuin haluaa ja, että tuntee olonsa hyväksi ja näyttää hyvältä. Hyvä fyysisen ja psyykkisen terveyden voi saavuttaa vain sinulle sopivan ja oikean ruokavalion, liikunnan ja elämäntapojen avulla. Huolehdi itsestäsi niin jaksat huolehtia rakkaimmistasi!

TERVEYS ON ARVOKKAIN OMAISUUTEMME !!

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Proteiinia proteiinia.

Mun lemppariherat minttusuklaa & ananas. Ensimmäisestä tulee mahtavaa smoothieta maitorahkan, banaanin, marjojen, soijamaidon, partaäijän, kurkun, basilikan, salaatin yms yms kanssa. Toimii suklaanhimoon vähän liiankin tehokkaasti! :D

Ananas taas toimii paremmin ihan perinteisesti maitorahkaan ja partaäijään sekoittettuna ja vaikka vähän tuoreita mansikoita kyytipojaksi.

Herbalifen soijaproteiini on myös tosi hyvää (kuva yllä). Mulla on makuna vanilja ja kun sen purkin avaa niin nenään leijailee aivan oikea vaniljan tuoksu eikä mikään esanssi. Paras protsku melkeen kun noi Fastit ja UFSsit on vähän tekeleen makuisia vaikka lisäaineiden vähyydessä ne kyllä voittaa. Tohon vaniljaan kun sötköttää suklaasoijamaitoa tai tavallista soijamaitoa ja yksi banaani ja vähän maitorahkaa. Nam.




Nappaisit mieluummin proteiinipatukan kuin suklaan tai pullan, koska nää on nykyään aivan mielettömän hyvänmakuisia ja harva voi väittää, että saa päivässä riittävän annoksen proteiinia! Mun hyvinvointikartoituksessa sain selville, että minä henkilökohtaisesti tarvitsen n.70g proteiinia/päivä kauniiden lihasten kasvattamiseen. Onhan näissäkin sokeria ja joitain lisäaineita, mutta saapahan ainakin plussana kunnon annoksen proteiinia ja pitäähän niitä herkkuhetkiäkin olla. Ja kaikki varmasti ilman kertomattakin tietävät, mistä oikeasta ruoasta voi päivän proteiiniannoksen itselleen kerätä. Ja valitettavasti lisä- ja torjunta-aineita yms löytyy myös hedelmistä. Kun nykymaailmassa ei voi valitettavasti enää ilman myrkkyjä elää. Mutta omilla valinnoilla voi suurimmat myrkyt jättää kaupan hyllyyn.

Valitettava tosiasia on se, että hedelmät, esim banaanit tulevat meille maailman toiselta laidalta aivan raakoina ja me kypsytämme ne täällä kaasulla, jolloin niissä ei ole enää yhtään niitä vitamiineja ja hivenaineita jäljellä, joita niissä normaalisti olisi kun ne olisivat kypsyneet auringon valossa ja luonnossa. Surullista, mutta niin totta. Sellaisen me olemme maailmastamme luoneet! :o/

Kun elää terveellistä arkea niin silloin on helposti varaa napata se oikeakin suklaapatukka silloin tällöin! :o) Ole lempeä itsellesi niin opit ja jaksat läpi elämän elämää niin, että keho kiittää sinua olemalla terve ja kaunis!

Tässä on muutama mun tän hetken lemppareita:


PROFXn banaani-suklaa & HY-PROn valkosuklaa tekee vähän hyödyllisempiä herkkuhetkiä.
Gainomaxin Blueberry. ISO NAM.
Kuva: http://www.cisionwire.fi/miltton/i/gainomax-protein-bar-blueberry,c109437

suuntoM4

Kuva: Scandinavianoutdoorstore

Viime viikolla mukaani tarttui myös uusi lenkkikaveri. Niitä on ollutkin lähiaikoina kiitettävän paljon erilaisia ja jokainen on omalla tavallaan hyvä kirittäjä! ;o) Tämän hyvännäköisen urheilijan kanssa treenataan juoksemista välillä lempeämmin ja välillä verenmaku suussa. Juoksukertoja viikossa on kertynyt viimeisen 12viikon aikana 3-5krt. Lisäksi on tehty kävely -ja sauvakävelylenkkejä ja lihaskuntoa.

Satoja artikkeleita ja reseptejä on luettu ja monia myös kokeiltu ja elämä jatkuu hyvänä ja virkeänä oikeanlaisten elämänvalintojen johdosta, jotka tosin on jo oivallettu ja alettu elää vuosia sitten... Omaksi onneksi, koska kehon hyvinvointi on suora linkki mielen hyvinvointiin! Kumpa saisin kaikki ihmiset ymmärtämään sen! Vatsavaivavoista ollaan silti kärsitty välillä, enimmäkseen kovan stressin vuoksi, (joka on toivottavasti ohimenevää) koska olen tälläinen vatsallaeläjä ja tänään hyvinvointikartoituksessa todettiin toiseksi syyksi myös vääränlainen proteiini. Minulle suositeltiin, että vaihtaisin eläinkunnan proteiinit suurimmaksi osaksi kasvikunnan proteiineihin, jotka imeytyvät elimistöön lähes 100%:sesti toisin kuin eläinkunnan proteiinit, joista imeytyy huomattavasti pienempi osa elimistön käyttöön.

Kirjoitan lähipäivinä enemmän hyvinvointikartoituksesta jossa kävin ja asioista joita siellä opin. Sain hullun läjän papereita ja kuntokartoituksen, maistiaisia ja tosi hyvän mielen! On ihanaa olla hyvässä kunnossa ja vielä ihanampaa siitä tekee sen, että se on vain ja ainoastaan itse saavutettua!!! :o) Hyvinvoivana jaksaa myös paremmin lentämisen säännöllistä epäsäännöllisyyttä!! ;o)

Joni kuvina .







Bon Jovi @ Stadikka



First things first. Perjantain Bon Jovin keikka oli yksi mielettömimmistä asioista ikinä, mitä olen kokenut!!! Koko ihana päivä alkoi jo seitsemän maissa aamulla kun sain multimediaviestillä kuvan Bon Jovin koneesta Helsinki-Vantaalla auringonnousussa. Kiitos vaan! ;o) Iltakin alkoi muutenkin kivasti lämpimässä kesäillassa kun tallustelimme Pasilan kaduilla hyvässä porukassa. Melkein samalla kellonlyömällä kun Joni aloitti, alkoi myös sataa. Mutta ei hätää kun meillä oli paikat Stadikan lipan alla ja rakas veljeni (lue: hänen fiksu tyttöystävänsä) oli ostanut meille kaikille sadeviitat. Mitä enemmäs ilta eteni ja sateinen kesäilta pimeni, fiilis nousi mahtavammaksi. En voinut muuta kuin ihmetellä ja kuvata ja laulaa. Joni on siitä aivan mieletön esiintyjä, että hänen kasvoista ilmenee täysin päällä olevat tunteet ja voi helposti ymmärtää sen, miten paljon sydämellään joku voi duuniaan tehdä.

Elämäni ensimmäinen oikea konsertti ikinä ja ensimmäinen konsertti ikinä johon olen aina halunnut päästä! Mutta uskon, että muutkin konsertit ovat hienoja tapahtumia, joten ajattelin, että niihin voisi silloin tällöin alkaa vaikka panostamaan. Enemmän pitäisi myös käydä teatterissa, elokuvissa ja ihan missä vaan, kunhan tulee lähdettyä ja tehtyä yhdessä.

Ilta oli monella muullakin tapaa tärkeä tapahtuma ja se sai aikaan juuri niitä asioita, joita sillä haettiinkin. Laatuaikaa. Rakkautta. Yhdessäoloa ja askeleita eteenpäin. Lisäksi on aina ilo viettää aikaa pessimisti-veljeni kanssa ja tutustuin ensimmäistä kertaa hänen ihanaan ja kauniiseen tyttöystäväänsäkin.

Kiitos Joni ja pojat kun teitte pienen tytön perjantaista täydellisen!! Ehkä tulen katsomaan teitä Bukarestiin parin viikon päästä!!

Ja kiitos vaaleanpunaisesta fanipaidasta äijät!!! ;o)

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Dream To Be Fit !

Mun kesäkunto 2o11!! ;o)

En voi kyllä mitenkään tarpeeksi koskaan korostaa terveyttä, itsestä huolehtimista, liikunnan  ja oikeanlaisen ravinnon tärkeyttä ja riittävää unta! Niiden kaikkien tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Ne kaikki ehkäisevät turhilta sairauksilta, masennukselta ja ennen kaikkea lihomiselta. Lista sairauksista, joita liikunta ja hyvät elintavat ehkäisevät, on pitkä. Samalla kun liikunta ehkäisee ja hoitaa kehon ja mielen terveyttä, se parantaa elämänlaatua psyykkisen hyvinvoinnin ja ja paremman terveyden myötä. Liikunta tuottaa myös iloa ja nautintoa!

On epäterveellistä harrastaa liian vähän liikuntaa. Siinä tekee vain karhunpalveluksen itselleen. Aikuisilla kevyempikin liikunta ylläpitää terveyttä ja kuntoa, kunhan se on päivittäistä, kestää kerrallaan vähintään 30minuuttia ja aiheuttaa hengästymistä ja hikoilua. Kevyempää liikuntaa voi koota päivänmittaan ns. hyötyliikunnasta kuten duuniin pyöräilystä, puutarhatöistä, siivouksesta ja kävelystä.

Lihaskunto ja hapenottokyky taas tarvitsee hieman kovempitasoista liikuntaa. Raskaampaa liikuntaa tulisi harrastaa vähintään kolmena päivänä viikossa 20minuuttia kerrallaan. Jos tarkastelee asiaa painonhallinnan näkökulmasta niin liikuntaa tarvittaisiin päivässä noin tunnin verran. Jokaisella ihmisellä on oma ja erilainen lähtötasonsa ja huippunsa, joten vain kokeilemalla voi löytää itselleen sopivan elämäntyylin.

Tämä kaikki on elämänmittainen haaste ja projekti ja palkinnoksi se antaa hyvän mielen ja terveyden, mahtavan ja kevyemmän olon, paremman itsetunnon ja huikean onnistumisen tunteen! Huulilta pääsee melkein huomaamatta ääneen itselleen: HYVÄ MINÄ !!

Kun intohimo liikuntaan kasvaa, on kohtuus myös siinä tärkeää. Terveysetujen lisäksi treenaajalla kasvaa myös riskit loukkaantua. On muistettava, että liikunnan ja laadukkaan ravinnon sekä hyvän unen lisäksi yhtä tärkeää on lepo. Silloin elimistö palautuu liikunnan aiheuttamasta rasituksesta ja kasvattaa lihaksia.

Liikunta jaetaan muutamaan eri osaan. Terveysliikunnalla tarkoitetaan kaikenlaista fyysistä aktiivisuutta, joka tähtää terveyttä edistäviin ja ylläpitäviin vaikutuksiin ilman intensiivisen liikunnan aiheuttamia riskejä. Terveysliikunta jaetaan vielä arki-hyötyliikuntaan ja kuntoliikuntaan. Kuntoliikunta poikkeaa arkiliikunnasta tavoitteellisuutensa perusteella. Sitä harrastetaan fyysisen kunnon kasvamisen ja ylläpitämisen parantamiseksi. Kuntoliikunta harjoittaa arkiliikuntaa tavoittehakuisemmin hengitys- ja verenkiertoelimistöäja tuki- ja liikuntaelimistöä. Kuntoliikuntaa on esimerkiksi sauvakävely, juokseminen, hiihto, uinti, hölkkä tai jumppa. Neljäs liikuntamuoto onkin sitten jo huippu-urheilua. Minä henkilökohtaisesti lukeudun kuntoliikunnan ryhmään.

Kyllähän niitä onnistumisia ja lihaksia on tullut jo kerättyä tässä kevään aikana, mutta ainahan voisi saavuttaa enemmän. ;o) Elämä on paljon helpompaa kun on aamuisin tyytyväinen itseensä kun katsoo peilistä. Elämä on niin paljon helpomaa kun on terve ja on hyvä olla. Kun juo vettä, syö puhdasta, hyvää ja tavallista ruokaa ja tekee sen enimmäkseen itse, voi huomata miten keho kiittää lämpimästi. Se antaa sinulle voimaa urheilla enemmän, tehdä työtä jaksavammin. Muista kiittää sitä takaisin nukkumalla ja lepäämällä tarpeeksi. Tällöin olette tasapainossa keskenänne kun kuuntelette toisianne. Ja naisille haluaisin vielä sanoa, että ei ole parempaa tapaa hävittää ällöttävän lällyvää selluliittiä kuin elämällä suurimman osan ajasta terveellisesi, hyvin ja lempeästi. Samalla saan kauniin ja kuultavan, sileän ihon ja erityisesti kasvojen iho kaunistuu. Hiukset ja kynnet voivat paremmin. Onhan niissä jo syytä naiselle voida paljon paremmin ja kun kaikesta tuosta pääsee nauttimaan niin ei halua koskaan enää palata entiseen! Onhan mäkkäri jä jätski välillä törrrkeen hyvää, mutta einekset voisi kyllä jättää suosiolla kaupan hyllyyn mätänemään. Niitä ei tarvita kuin ihan äärimmäisessä hädässä. Paitsi, että ne eivät mätäne koskaan sinne kaupanhyllyyn, niin monta e-koodia niistä löytyy. Ethän tankkaa autoosikaan väärää polttoainetta niin miksi tekisit niin kehollesi? Pidä itsestäsi hyvää huolta niin sinusta on enemmän ja pidempään iloa itsellesi ja lähimmäisillesi.

En ala luennoimaan ravinnosta sen tarkemmin, ainakaan nyt, koska se on ikuisuusprojekti ja voisin kirjoittaa siitä sata sivua heittämällä. Jokaiselle ihmiselle löytyy oma tapa syödä ja kuluttaa ja sitä ei voi tietää muuten kuin opettelemalla itselleen sopivan ruokavalion. Se on aikaavievää puuhaa, mutta hyvin palkitsevaa. Oikealla ruokavaliolla voi liikunnan tavoin pelastua monilta sairauksilta ja parantaa monia jo alkaneita sairauksia. Tavallinen kotitekoinen ja monipuolinen ruoka, sellainen josta huomaa saavansa itselleen hyvän ja energisen olon, on juuri oikea ruokavalio sinulle. Jokaiselle sopii omat määrät hiilihydraattia, proteiinia sekä rasvoja. Riippuen elämän sen hetkisistä tarkoitusperistä. Ihan ehdoton kieltäytyjä ei kannata olla minkään suhteen, koska pian huomaat, että olet saanut kyseisestä ruoka-aineesta vihollisen. Vääränlainen ja hyvin epäterveellinen ruoka altistaa monille sairauksille ja vähäisen liikunnan kanssa heikentää terveyttäsi merkittävästi.

Vesi on myös tärkeä aine elimistölle, sillä sen toiminnot tapahtuvat vesiliuoksessa. Lihakset koostuvat proteiineista, jotka näyttelevät tärkeää roolia erityisesti sairaudesta toipumisessa, mutta myös liikunnassa. Rasva toimii elimistössä lämpöeristeenä ja energiavarastona. Hiilihydraateista tärkein on glukoosi sekä glykokeeni, jotka normaalisti toimivat energianlähteinä. Myös proteiinit toimittavat samaa virkaa jossain määrin.

Kuuntele siis kehoasi kaikilla näillä alueilla ja ole sille hyvä ja hellä. Hämmästyt mitä tulet saamaan palkinnoksi! Ja varoituksen sana; siihen hyvänolontunteeseen jää koukkuun! :D

Matkalla näkyvimpiin ja kauniisiin lihaksiin siis ei ole oikotietä. Vain hyvällä ravinnolla ja oikealla määrällä proteiinia ja muita ravintoaineita, treenaamisella (lihas & aerobinen) ja sopivalla painolla voi saada haaveistaan totta! Ylimääräistä rasvaa navan ympärillä ei siis tässä projektissa tarvita!

Tämän viikon urheilusaldo muuten noin 9h! Sisältäen balettia, lihaskuntojumppaa, pyöräilyä sekä tietysti paljon juoksemista. Ja huomenna on lepopäivä, koska olen lennossa 10h!! :D



perjantai 10. kesäkuuta 2011

Everything To Lose .

Kesäyön taivas kutsuu. Tällä biisillä on hyvä rauhoittua.





I used to be so fearless so limitless and free
Happy on my own and nothing really bothered me.
I had desires to see the world, jump out of planes and fly
And I love to be alive but I was not afraid to die

I used to be so sure of things and self-contained
I could carry on with no need to explain
It didn't matter if I ever made it home
Could go too fast, and drink all night and dance alone

I love to be alive but I was not afraid to die

I've got everything to lose

I used to be so thoughtless, so easy and free
Could walk away, not think ahead, and had no plans to keep.
No hand to told, no one to bring down with me.
I wouldn't see the worst and it only hurts me.

I love to be alive but I was not afraid to die

Since I've met you
I've got everything to lose

Try To Take a Leap Of Faith


They built you a cage of diamonds and gold

Most beautiful place for you to grow old
They brought you the moon and showed you the light
And all that you wanted was freedom to fight

It's heavy but you are not the only one whose tired of giving
Afraid of the oblivion
Could it be that your curse is a bliss
But the crown on your head never felt this heavy

Harness your ache
Take a leap of faith
To claim back your soul
Before it's too late
Show them no fear
Sing them goodbye
Leave all that you have
And you're free to fly


Lentokoneita ja linnunlaulua aamulenkillä .


Aamulla o7oo tuntui, että aurinko on taas ehtinyt nousta tunteja ennen minua ja on päästävä juoksemaan. Aamulenkki on aina aamulenkki. Se herättää kehon päivään ja saa ihmisen voimaan paremmin koko päivän. Ei tarvitse stressata enää koko päivänä, että milloin ehtisi urheilemaan ja saa hyvällä omalla tunnolla ottaa iltapäivällä päikkärit jos on aikaa. Mulla on aivan ihania lenkkipolkuja tuolla aarnimetsässä, polvenkorkuisia saniasia, kymmenmetrisiä puita, jotka ovat nähneet lenkkeilijöitä, jotkut jopa satoja vuosia. Mustikanvarpuja silmänkantamattomiin, joita odotan kypsyväksi, että saan tehdä mustikkapiirakkaa.

Aamulla aikaisin maailma on vielä hiljaa, mutta metsässä ollaan jo hereillä. Jänöt pomppivat ja sadat linnut laulavat kukin erilaisella äänellään kuitenkaan tekemättä lauluistaan sekamelskaa, vaan mielettömän konsertin josta ei voi olla nauttimatta. Hämiksen verkot tarttuvat kasvoihin kun olet pururadan ensimmäinen sinä aamuna rikkomassa metsän hiljaisuuden. Tekee mieli juosta lujaa, nostaa jalkoja niin ylös kun vain suinkin jaksaa. Metsään on tullut jätettyä monet maailman murheet ja pari turhaa kiloa vyötäröltäkin. ;o)

Vähän suuremmatkin linnut ovat kuitenkin jo hereillä. Nimittäin naapurissa olevat peltilinnut. Airbussit, ATR:t, bojot ja fokkerit. Miten maailma voi olla niin erilainen muutaman kilometrin päässä. Siellä ei ole rauhasta tietoakaan vaan aamuruuhkasta. Mutta silti niinä aamuina kun rosteri vaatii minua siellä, nautin niistä aamuista. Erilailla vaan kuin aikaisista aamuista lenkkipolulla. Pyrin saamaan elämässäni tasapainon työn ja vapaa-ajan välille ja sitä ei todellakaan ole tehty kovin helpoksi. Mutta yrittäminen kannattaa, koska aina silloin tällöin siinä onnistuu ja kun on mielekäs työ, vapaa-aikain on mielekkäämpää. Ja kun vapaa-ajan täyttää hyvällä ololla, työntekokin on mielekkäämpää.

Puoli kahdeksan jälkeen lintujen lauluihin sekoittuu Finskin Pariisi, Dusseldorf ja Dubrovnik ja tiedän, että minulla on vielä vähän matkaa juosta. Kahdeksan maissa kun Airbussi lähtee Tukholman Arlandaan, mun aamulenkki on jo valmis. Tän hetken suosikkipoika, American Airlinesin 767 taas puolestaan laskeutuu puoli yhdeksän aikaan tuoden Chicagosta ihmisiä tänne itään. Niin, hassua. Mutta itää me olemme niille. Aivan kuten Thaimaa on itää meille.
AA Boeing 767-300

AA:n 767:ssa on jotain vanhan ajan glamouria, liekö johtuu kiiltävästä metallikuorestaan. Lentoemännillä voisi kuvitella olevan tiukat nutturat ja klassisen kauniit meikit, tahdikkuutta ja arvokkuutta työnteossaan. Lempeä hymy painavista trolleista huolimatta ja kippari saattaisi tulla tervehtimään matkustajia kabiiniin. Näitä koneita on tottunut näkemään pääasiassa vain Jenkkilässä ja se kun on mun lempparimaa niin tulee aina hyvä fiilis kun näkee palan Amerikkaa Helsinki-Vantaalla.


From planespotting via travelling to happiness .


Mun yksi ihan lempipuuhaa on kyllä koneiden bongailu. Eilen istuskeltiin Lemminkäisen kalliolla ja otettiin aurinkoa ja katseltiin nousevia koneita. Ei voi olla mahtavampaa kuin nauttia auringosta ja katsella koneita. Noh ehkä rannalla, jossa voisi ottaa aurinkoa ja bongailla koneita. ;o) Se fiilis, joka tulee kun kone nousee siivilleen ja kiipeää taivaalle, on vaan sanoin kuvailematon. Sitä ei osaa selitää eikä sitä voi kuka tahansa ymmärtää. Ne, jotka ymmärtävät, niille ei tarvitse selittää. Ja muita tuskin edes kiinnostaa.

Madrid Barajas Airport o9/1o

Tavallaan tekisi mieli itse olla jokaisessa lähtevässä koneessa, koska tietää sen tunteen, joka siellä matkustamossa vallitsee. Matkustajat ovat innoissaan ja jotkut jopa vähän peloissaan. Emot kiireisiä ja huoliteltuja ja kun heitä katsoo, tuntuu ettei sisimpään voi nähdä. Lähteminen on aina mukavaa ja fiilis kentällä ennen boardausta, mutta kotiinpaluun jälkeen yleensä vasta ymmärtää miten hienoa on taas reissussa ollut. Ainakin minusta tuntuu, että paikan päällä on vaikea imeä itseensä kaikkea sitä kokemusta ja kaikkia uusia asioita, jota ympäristö sillä hetkellä sinulle antaa ja tarjoaa. Matkan mielettömyyden ja opetukset ymmärtää vasta oltuaan hetken kotona.

Kuinka onnekas onkaan hän, jolla on mahdollisuus matkustaa. Hän näkee maailman avarammin ja todellisemmin. Se vaikuttaa ihmisen inhimillisyyteen ja siihen millainen hän on ja millainen hänestä tulee. On hyväksi nähdä maailman kauniita paikkoja, tuntea slummien kurjuudet sydämellään ja nähdä maailman vaurauksia ja köyhyyksiä. Nämä asiat ovat tärkeitä kun ihmiselle muodostuu käsitys elämän todellisuudesta ja sen konkreettisuus tulee käsin kosketeltavaksi. On helpompi arvostaa asioita, jotka ovat meille itsestäänselvyyksiä, kuten puhdas vesi ja jokapäiväinen ruoka, kun olemme kokeneet tilanteita joissa niitä ei vain yksinkertaiseti ole saatavilla.

Mahdollisuus matkustaa on todellista rikkautta. Maailma avaa jalkojesi juureen kaiken; sen suurimmat jalokivet ja kamalimman köyhyyden. On mieletöntä päästä paikkaan jonne olet aina halunnut tai nähdä asioita joita olet aina halunnut. Tavata uusia ihmisiä ja nähdä heidän tapansa elää ja rakastaa. Ja jos on oikein onnekas, voi päästä hetkeksi täysin erilaiseen kulttuuriin. Päästä heidän kotiinsa ja ruokapöytäänsä. Heidän jokapäiväisiin askareisiin ja elämäänsä. Nähdä ja ymmärtää heidän arvomaailmansa ja miettiä mitä siitä voisi oppia. Minä en ainakaan ole koskaan vielä tavannut ihmistä, jolta en olisi voinut oppia jotain. Oli se sitten hyvää tai pahaa.

Brasilian homemade food .

Minussa asuu ikuinen kaukokaipuu. Se on helposti tunnistettavissa ja on ollut jo kauan ennen kuin aloitin opiskelut ja työt matkailualalla. En tiedä mistä olen saanut sellaisen luonteenpiirteen, mutta se on ollut aina osa ajatusmaailmaani ja osa sitä unelmaa, että saisi matkustaa.

Olen saavuttanut sen unelmani tavallaan ehkä vähän vahingossakin, mutta kai jotkut alitajuntaiset valinnat elämässä vievät sinua huomaamattaankin kohti niitä asioita joista haaveilet ja unelmoit. Tarvitaan myös ehkä vähän sattumaa ja onnea, mutta ennen kaikkea omaa tahtoa tehdä töitä ja nähdä vaivaa asioiden eteen joita haluaa. Kukaan muu ei tee sitä puolestasi tai voi kokea ja oppia puolestasi. Kukaan muu ei voi tehdä sinua onnelliseksi kuin sinä itse! Toinen ihminen voi täydentää elämääsi ja onneasi ja jakaa asiat kanssasi, mutta sitä ennen sinun on itse tehtävä elämästäsi sellaista, että olet onnellinen siinä hetkessä itsesi ja niiden asioiden kanssa, jotka sinulla on. Ihminen on oikeastaan aina matkalla jonnekin, joten ei kannata huolestua ja pelästyä elämän risaisuutta tai epätäydellisyyttä. Silloinkin voi olla onnellinen ja pitäisi osata ollakin. Koska ikuiseen onneen ja onnellisuuteen kuuluu elämän risaisuuden hyväksyminen ja oman itsensä ja muiden ihmisten epätäydellisyyden hyväksyminen. Jos kaikki asiat on koko ajan kontrollissa, vauhti on liian hidas. Sinä itse olet vastuussa omasta onnellisuudestasi. Jos odotat muiden tekevän sinusta onnellisen, tulet aina pettymään.

Succes is the result of good judgement. Good judgement is the result of experience. Experience is the result of bad judgement.

Another sunny place, another aeroplane. Im lucky i know, but i wanna go home.

torstai 9. kesäkuuta 2011

Summer Snack .

Vadelmat. Ihanaa raikasta kesäpäivän välipalaa ja juoksijan hyvä magnesiumin lähde. Päälle vielä vähän partaäijää!

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Easy Listening .


                                                         

                                                                 
                                                                  

Mitä on rohkeus ?

Olen tänään miettinyt, että millainen on rohkea ihminen. Olenko minä sellainen? Suurimman osan ajasta, joskus edes tai hyvin harvoin. Rohkeuksia on monelaisia. Sen voi hetkellisesti menettää, mutta sen voi myös saada takaisin. Jokaisella ihmisellä on koko ajan jokin asia, jossa hän on rohkea. Tarkastele itseäsi, mikä se on sinussa tällä hetkellä? Tai mikä se on joskus ollut ja haluaisitko sen takaisin? Tai missä asiassa haluaisit olla rohkea? Huomaatko, että rohkeus liittyy usein unelmiin.

Rohkeus on yksi neljästä kardinaalihyvyydestä. Rohkeuden lisäksi näitä ovat viisaus, oikeamielisyys ja kohtuullisuus. Kardinaalihyveet ovat äärimmäisiä hyveitä, joiden varassa riippuu koko ihmisen inhimillisyys. Myös usko, toivo ja rakkaus ovat sellaisia.

Rohkeus on uskaliaisuutta tehdä haluamiaan asioita välittämättä pelosta, kivusta tai seurauksista. Rohkeuden tuoma teko voi olla esimerkiksi jokin jännittävä teko kuten laskuvarjohyppy tai täysin erilainen teko, kuten tunteidensa ja ajatustensa ääneen sanomista ihmiselle, joka on sinulle tärkeä. Jälkimmäinen kuvaa mielestäni oikeasti sitä mitä rohkeus on, todellista sydämen rohkeutta. Se ei voi olla kuin hyväksi ihmiselle. Moraalinen rohkeus on minusta myös oikeaa rohkeutta. Se on sellaista kykyä toimia oikein välittämättä muiden ihmisten kommenteista, vastustuksesta tai vähättelystä tai häpeästä ja skandaalista.

Väärän tai pahan asian tekeminen "rohkeasti" ei ole oikeaa rohkeutta vaan todellista pelkuruutta. Rohkeus ei ole minkä tahansa asian tekemistä pelosta huolimatta, vaan oikean asian tekemistä pelosta huolimatta.

En ihaile ritareita kiiltävissä haarniskoissaan, heidän miekkojaan tai keihäitään. Tai heidän rohkeutta hyökätä vihollisen kimppuun. Ihailen haarniskattomia miehiä, jotka eivät kätkeydy suojavarustuksiin. Miehiä, jotka uskaltavat olla haavoittuvia ja paljastaa haurautensa. Rohkeus ilman voimaa on hulluutta. Rohkeus ilman rakkautta on itsekkyyttä. Rohkeus ilman nöyryyttä on väkivaltaa. Rohkeus ilman haurauttta on kovuutta. Rohkeutta on olla läsnä silloinkin kun ruumis ja sielu murtuvat. Se on oman rikkinäisyyden kohtaamista, sillä vain siten voi ymmärtää elämää. Rohkeutta on rakastaa omaa itseään ilman naamiota, joka voidaan riisua pois. Sellaisessa rohkeudessa on suuri lepo ja rauha, sillä omia kasvojaan ei kukaan voi riisua pois.

Epäilyksen kynnyksellä kannattaa kysyä, kuinka paljon rohkeutta Sinä uskallat tänään jättää käyttämättä?

                                                               
Päälaelta kantapäihin, sormista silmäluomiin. Kaula ja korvanlehdet, olkapäät, hiukset, huulet.

Milloinkaan en kuule sinua paremmin kuin hitaina hiljaisina iltoina kun istumme pitkään kaksin ja kuuntelemme hiljaisuutta.

Nauttikaa ihanista kesäisistä päivistä, oli sydän iloinen tai surullinen. Surulliseenkin sydämeen saa varmasti vähän lohtua kun aamulla avaa verhot ja kesä ja auringonpaiste saa silmäsi siristämään vaikka tekisi mieli itkeä.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Ukkosta odotellessa .

http://www.flcenter.net/ukkostutka.html

You Give Love A Bad Name

Pakko alkaa fiilisteleen!!! BON JOVI Stadikalla ens viikolla!!! :D 
http://www.menolippu.fi/showevent.asp?id=1789

Ja tästä sopii alottaa näin iltasella. Katsokaa miten teinari ja on jo sillon vetänyt tollasia biisejä!!


Sirpaleet tuovat onnea .

Ja erityisesti vaaleanpunaiset sirpaleet! ;o) Yksi mun Iittalan Kartio meni rikki, joka toimitti hammasmukin virkaa juuri sillä hetkellä. No joo, tää on vähän tällänen inside-läppä, mutta juuri tänään nää sirpaleet oli vaan jotenkin sellanen meant to be-juttu. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, tänään on ollut tärkeä päivä.

Ben & Jerrys .


Tänään on myös herkuteltu pitkästä aikaa moneen kuukauteen. Meillä oli syymme istua rinnakkain Arabianrannassa ja lusikoida lemppari Ben & Jerryä. New York Super Fudge on mun lempparia ja vierustoveriltani löytyi Cookie Dough-versio. Paikka olikin sattumalta myös mainio lentokoneiden spottauspaikka. Tänään on ollut tärkeä päivä.

I did it!!

Tämä päivä on ollut aika unelmapäivä kaikesta muusta huolimatta. Olin ensimmäisellä balettitunnilla BalettiStudio Amicassa Aleksanterin teatterissa. Oli pakko vierittää muutama kyynel tunnin jälkeen, niin mieletöntä se oli!!! Miksi ihmeessä en ole aikaisemmin mennyt!?!? Mutta kyllä jännitti ennen tuntia, että nauraako se opettaja mut sieltä ulos, mutta eipä nauranut. Hän oli perinteinen baletinopettaja; ammattitaitoinen, napakka ja tiukka. Kävelin aivan huumassa tunnin jälkeen Bulevardilta läpi kesäisen Helsingin! Oli aivan ihanaa tanssia!! Voi elämä!!